ELTE Alumni – mobilitási ösztöndíjak, karriersegítő felület és végzős ajándék

Az ELTE Alumni Szervezet célja nemcsak az, hogy alkalmat teremtsenek az egykori hallgatóknak a kapcsolattartásra és kapcsolatépítésre, hanem az is, hogy megosszák egymással sikereiket és pályafutásuk során felhalmozott tudásukat az egyetem mindenkori hallgatóival. Ezen felül azonban más módon is támogatják az egyetemen tanulókat: ezúttal mobilitási ösztöndíj, karriersegítő felület és egy végzős ajándék formájában.

Az ELTE Alumni Szervezet kiemelt célja, hogy a volt hallgatók összefogásával a jövő büszkeségei közül támogatásban részesülhessenek a tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatóink. Az Alumni Alapítvány Hallgatói mobilitás ösztöndíja az őszi félévben 3 fő számára, majd ebben a félévben megnövekedett volumennel, 7 főnek került kiírásra. Egyetemünk tehetségei a generációk közötti összefogásnak köszönhetően tanulmányi eredményeik és szociális helyzetük alapján fejenként 100.000 forint támogatásban részesülnek.

Abelovszki Bernadette (BTK) magyar–német osztatlan tanári szakos hallgató Münchenbe utazik. „Elkötelezett ELTE-s hallgatóként minden ismerősömnek szívből ajánlom az ELTE összes karát, mert úgy hiszem, ez egy kiváló közösség, ahol nagyszerű lehetőségek várnak mindazokra, akik ezekkel élni szeretnének. (…) Az Alumni Alapítvány által nyújtott lehetőségek szintén a hallgatók fejlődését szolgálják, amiért igazán hálásak lehetünk, hiszen kevés olyan egyetem van, ahol ennyi támogatást és segítséget kapnak a hallgatók.” – mondta el Bernadette.

Kenéz Lili Anikó (TTK) biológia mesterszakos hallgató Heidelbergben tölt majd egy félévet, erről így nyilatkozott: „Életem egy fontos és helyénvaló döntésének tartom, hogy érettségi után végül az ELTE biológia szakára jelentkeztem. Az első sejtbiológia kurzusomon éreztem újra a nosztalgikus döbbenet és csodálat élményét, ugyanaz a tökéletesség, precíz működés és felfoghatatlan összetettség tárulkozott fel egy sejt működésében, mint sok éve a kertben egy cserebogár több órányi lelkes tanulmányozása során. Azóta is ez a lelkesedés hajt, és mesterképzésem vége felé már érzem, hogy a molekuláris sejtbiológia teljes egészében és mélységében felfoghatatlanul bonyolult rendszer, mely darabkáit apránként megismerve tárul elénk.”

11755244815ee1e486f1da8

„Olyan tudásanyagot kaptam, amelyet a korábbiakhoz kapcsolni tudtam, s amely egyesítette érdeklődéseim sokszínű területét. Ezen felül olyanokat is, amelyek kiszélesítették látóköröm, értőbbé tették világlátásom és pozitív értelemben analitikussá személyiségem. Remélem, a későbbi, ugyanakkor nem túl távoli jövőben a fent említettek által hasznos tagja leszek társadalmunknak. Az ebben való reményem, bizakodásom, s mondhatni magabiztosságom az ELTE-nek köszönhető.” – mondta el Tóth Tímea (TÁTK) survey statisztika mesterszakos hallgató, aki Ljubljanába utazik.

A támogatott hallgatóknak gratulálunk!
Támogatási módokról, lehetőségekről további részleteket itt olvashattok. Adományozzatok bármikor online, illetve tavasszal az SZJA 1%-hozzájárulással! (Adószám: 18133442-1-41)

Végzős ajándék az ELTE Alumnitól

Friss végzőseink utolsó féléve sajnos a koronavírus-járvány miatt az online térben valósult meg, ezért az ELTE Alma Mater különösen fontosnak tartotta, hogy valamilyen kézzelfogható emléket is eljuttasson hozzájuk. A végzős ajándékok egy részét egyelőre az Egyetem finanszírozza, egy részét viszont – hagyományteremtő céllal hírneves alumnusok bevonásával – immár céges szponzor állja: a TTK esetében az ajándékok dr. Béres József támogatásával, az ELTE Alumni Alapítvány közreműködésével kerültek kigyártásra. Egyetemünk volt hallgatója a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke, mindamellett 11 éve az ELTE Alumni alapítvány kurátora is.

Karriertámogató felület

Ha állást vagy munkatársat kerestek, a diploma után az Alumni ebben is segít. Az alumni.elte.hu karrier funkciója segítségével állást hirdethettek vagy találhattok. A funkció eléréséhez ezen a linken találtok segítséget.

Örök diákjait az ELTE Alma Mater visszavárja!

Forrás: ELTE Alumni – támogatott hallgatók, ELTE Alumni  diplomaosztók

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]