Palkó Márton – 2021 ELTE Press-díjazott

Palkó Márton az ELTE Természettudományi Karára járt földrajz szakra, majd a Pedagógiai és Pszichológiai Karon végzett sportszervezőként, jelenleg pedig a Gazdaságtudományi Intézet vezetés-szervezés mesterszakos hallgatója.
Palkó Márton az ELTE Online-os munkával párhuzamosan az ELTE PPK HÖK kari kommunikációs bizottságában kezdett el sajtós kérdésekkel foglalkozni. Később a BEAC-cal együttműködve a Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának sajtófelelőse lett. Jelenleg egy tanácsadó cégnél szintén e területen tevékenykedik.
Márton 2013-ban kezdte munkáját az ELTE Online-nál és egy kis szünettel 2020-ig tevékenykedett ott, és ezzel és cikkeinek számával (219) az ELTE Online rekordere. Márton 2015-ben lett az ELTE Online sportrovatának vezetője és 2017-ig látta el ezt a posztot. Remek csapatot épített ki, sportot szerető és arról jó stílusban írni tudó munkatársakkal vette körül magát. Márton még azokban az időkben vett részt munkánkban, amikor még egy-egy naphoz voltak beosztva a rovatvezetők, így a közélet-, a kultúra- és a tudományrovat cikkeit is nagy szakértelemmel szerkesztette. Márton sportoló lévén kiváló csapatjátékosnak bizonyult az ELTE Online-ban is, mindig szerkesztőtársaihoz volt egy biztató szava, ötleteivel gazdagította a lapot.

Palko Marton