Görög Ibolya előadásával folytatódott a Navratil Ákos Szakkollégium sorozata

Az ELTE szakkollégiuma, a Navratil Ákos Szakkollégium (NÁSZ) megrendezte félévzáró szakmai előadását. A neves szakértők előadássorozatát folytatva ezúttal Görög Ibolya protokollszakértő volt a vendégük. Az esemény során a résztvevők betekintést nyerhettek a viselkedéskultúra szerepébe, annak alapvető normáiba, valamint különböző etikai szabályokba is. Kiss Boglárka beszámolója.

Az rendezvény ismét nagy sikert aratott és számos érdeklődőt vonzott: megtöltötte az ELTE BTK előadótermét. A közönség kíváncsi tekintetekkel figyelte a humorral fűszerezett előadást, melyet időnként aktuális és érdekes tények is színesítettek, valóban izgalmassá és szórakoztatóvá téve azt.

„Nagy megtiszteltetésben volt részünk, hogy eljött hozzánk [Görög Ibolya], és egy emlékezetes, történetekkel teli, humorral színezett előadással kötötte le a hallgatóság figyelmét. A közönség vastapssal fogadta” – mondta Somogyi Renáta (ELTE GTK).

A program elején a résztvevők megismerhették az előadó munkásságát és szakterületét, illetve átfogó képet kaphattak egy protokollszakértő feladatköreiről, valamint Görög Ibolya a Miniszterelnöki Hivatal protokollfőnökeként eltöltött éveiről. Ezt követően feldolgozásra kerültek a mindennapi protokoll a hallgatóság számára legfontosabb aspektusai.

Hallhattunk például a köszönés és a kézfogás szabályairól, és körbejártuk a – sok fiatal számára problémaként felmerülő megszólítás, magázás és tegezés helyes formáit is.

Az előadást számos interaktív és szórakoztató elem tette színessé. Eljátszásra kerültek például különféle szituációk, gyakran megjelenő viselkedésbeli hibák és természetesen a helyes formák is, valamint áttekintettük a testbeszédből és egyéb nonverbális jelekből levonható következtetéseket is.

Görög Ibolya külön kitért a járványprotokollra és a helyzet okozta változásokra, a bemutatkozástól kezdve a virtuális kapcsolatokig. Ami az üzleti protokollt illeti, a találkozás, testbeszéd és öltözködés szerepét emelte ki, valamint a résztvevők megtanulhatták a tárgyalás és az interjúk során való helyes viselkedés szabályait is.

Az előadást egy interaktív szakasz követte, mely során lehetőségük nyílt kérdezni a résztvevőknek. Az így feltett és a legtöbbek által érdekesnek tartott kérdések főként a hétköznapi protokollal álltak kapcsolatban, de megválaszolásra kerültek többek között egyedi üzleti protokollhoz kapcsolódó kérdések is. A záróblokkot követően az érdeklődők még egy beszélgetés keretében tanácsokat kérhettek az éppen felmerülő kételyeikkel és problémáikkal kapcsolatban, amelyek megoldására így szakértői tanácsokat kaphattak.

Görög Ibolya számos izgalmas témát érintett a különféle viselkedéstechnikai módszereket, illem- és protokollszabályokat illetően, továbbá a résztvevők sokat tanulhattak az életkezdésről és a nonverbális kommunikáció hatékony használatáról. Ezt a tudást remélhetőleg alkalmazni is tudják majd az élet különböző területein annak érdekében, hogy nagyobb sikereket érjenek el.

Azok, akik lemaradtak az eseményről, de érdeklődnek a téma iránt, az előadás diasorát ezen a linken érhetik el. Az előadó további munkásságáról, következő előadásairól és ajánlott könyveiről pedig a ezen az oldalon tájékozódhattok.

A Navratil Ákos Szakkollégium (NÁSZ) a következő félévben is számos színvonalas előadással készül a hallgatóknak. Ne maradjatok le, kövessétek folyamatosan megjelenő szakmai programjaikat!

A Navratil Ákos Szakkollégium elérhetőségei:

Honlap

Facebook

Instagram

LinkedIn

Youtube

Fotók: Kiss Boglárka

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]