Mészáros Márton – 2020 ELTE Press-díjazott

Mészáros Márton az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett magyar alapszakon, jelenleg magyar nyelv és irodalom mesterszakos hallgatótársunk.
Márton egészen kiskorától fogékony volt a történelem, az irodalom, a színház, a fotóművészet, egyszóval a hazai és nemzetközi kultúra iránt. Ezt a korai lelkesedést jól bizonyítják kamaszként írt publikációi és a tizenhárom éves korában életre hívott Arany Medál-díj, amely hat kategóriában díjazza a magyar művészeket, közönségszavazás alapján. Márton találóan kulturális újságírónak nevezi magát, amely jól lefedi, hogy témáját mindig a kultúra adja, ám műfaji határokat nem ismer: kiritkák, recenziók, interjúk, tudósítások rendszeres szerzője, de több kötet szerkesztője és fordítója is. Publikációi a Népszava, a Magyar Hírlap, a Filmvilág, a 168 óra, az Új Szó, az Új Ember, a Múlt-kor, az Édes Anyanyelvünk, a Magyaróra és számtalan egyéb lap hasábjain jelennek meg. A Premier című színházi-összművészeti folyóirat főszerkesztő-helyettese, a lapba tizennyolc éves kora óta publikál.
Mészáros Márton 2015 és 2017 között a kari lapunkat, a Pesti Bölcsész Újságot is vezette. A havonta megjelenő magazin akkori színes arculatát Márton alakította ki, a lapnak nyilatkozó művészekkel ő készített címlapinterjút. Jelenleg havonta jelentkezik gasztrorovattal az ELTE Online-on.

meszaros-marton