Szövérffy Margit – 2020 ELTE Press díjazott

Szövérffy Margit az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tanuló joghallgató, a Kar magazinjának, a Jurátusnak gólyakora óta tagja.
Margit kiemelkedő pontossága és helyesírás iránti tisztelete már középiskolában megmutatkozott, amikor első helyezett lett magyar nyelvből az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen. E tehetségét kamatoztatta Jurátusban olvasószerkesztőként, hosszú évek óta ügyelve, hogy a magyar nyelv helyesírási szabályainak megfelelő cikkek szülessenek.
Hamarosan rovatvezető lett, majd főszerkesztő-helyettes, azonban a kari lapért főszerkesztőként eltöltött éve alatt tett a legtöbbet. 2018 és 2019 között radikálisan átformálta a lap szerkezetét és a Karon betöltött szerepét. Szorgalmazta, hogy a lap teljesen online formában működjön, ehhez nem folyamatosan képezte magát még programozásból is. Margit precizitását az is mutatja, ahogy igyekezett egy jól átlátható struktúrát kialakítani a szerkesztőségben, mind a munkafolyamatok, mind az egyéb hasznos dokumentumok megalkotásával. Az ő ideje alatt radikálisan megnőtt az újság elérése és stabilizálta, hogy napi szinten kerülnek ki cikkek az oldalra, mára az újság megkerülhetetlen tényező lett a Kar hallgatói közéletében. Margit ideje alatt indult el a Jurátus függetlenedése a HÖK-től, felvállalva a konfliktus a Hallgatói Önkormányzat vezetőivel, és kialakítva a ténylegesen független sajtót a Karon.

szoverffy-margit