Áreső az ELTE Shop szombathelyi üzletében

Most érdemes beszerezni az ELTE-s ajándéktárgyakat – a félév végéhez közeledve december 10-én délután négy óráig 20%-os kedvezménnyel várja vásárlóit az ELTE Shop Savaria.

Az üzletben ELTE-s logóval ellátott arcmaszkok, pólók, pulcsik, törülközők, hátizsákok, vászontáskák széles kínálata mellett tollak, jegyzetfüzetek, mappák, határidőnaplók is megtalálhatók, sőt, még bögrék, termoszok vásárlására is lehetőség nyílik.

Érdekesség, hogy az üzletben már az új ELTE-logóval ellátott termékek is jelen vannak, összhangban az ELTE arculatváltási folyamatával. Ez a logó azt hivatott tükrözni – az elte.hu-n megjelent tájékoztatás szerint –, hogy az ELTE komoly tekintéllyel és tudományos presztízzsel, de egyben a megújulás képességével és nyitottsággal is bíró egyetem. „Az új logó és az arculat a világ vezető egyetemei által képviselt nemzetközi trendekbe illeszkedik, így hangsúlyosan használja az egyetem hagyományos címerének modernizált elemeit. Hasonló megoldásokkal élt korábban az Oxfordi és a Harvard Egyetem” – olvasható az ELTE honlapján.

A C-épület Forrásközpont földszintjén lévő üzlet egyébként szeptember óta van jelen a Savaria Egyetemi Központban. 2018-ban, az ELTE és a SEK integrációja után egy évvel az ELTE Online-on megjelent egy interjú az alábbi nyilatkozattal: „Hosszú távú terveink között természetesen szerepel a terjeszkedés, hiszen Szombathely is egyenrangú része ennek az ELTE-s közösségnek.” És lám, nem is kellett sokat várni; ebben a félévben már nem csak online, a webshopon keresztül, hanem helyben is beszerezhettük az ELTE-s lógóval ellátott tárgyainkat.

Az őszi félév folyamán jó volt látni, hogy egyre több szombathelyi hallgató viselte büszkén az ELTE-s pulcsiját, hordta szükségszerűen egyetemünk címerével ellátott maszkját, vagy épp jegyzetelt az ELTE Shopban vásárolt jegyzetfüzetébe. Meggyőződésünk, hogy ezeknek a tárgyaknak nagy szerepe van a hallgatók ELTE-s identitásának és összetartozás-tudatának erősítésében.

Az üzletben 20%-os kedvezménnyel 2021. december 10-én délután négy óráig lehet vásárolni. Az ELTE Shop Savaria 2021. december 13-tól 17-ig rövidebb nyitva tartással üzemel (09:00–13:00 között lesz nyitva), 2021. december 20-tól 2022. január 2-ig pedig zárva tart.

Már csak azért is megéri most ellátogatni az üzletbe, mert mögötte készül a Vizuális Művészeti Tanszék hallgatóinak graffitije, amin még a Nyílt Napon kezdtek el dolgozni, most pedig az utolsó simításait végzik – érdemes tehát erre is vetni egy pillantást, miután beszereztétek a kedvenc ELTE-s cuccaitokat az ELTE Shopban.

Képek: a szerző felvételei

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]