Középiskolás vagy? Szívesen megmérettetnéd magad egy interdiszciplináris verseny keretében? Akkor ez a felhívás neked szól!

Ki ne vágyna arra, hogy lexikális adatok visszabüfögése helyett valóban használhassa kritikus gondolkodását, miközben komplex, különböző tudományterületeket érintő feladatokat old meg? Ha újra 9-12. osztályos diák lehetnék, én biztosan toboroznék egy csapatot magamnak, és jelentkeznék a Szent Ignác Szakkollégium szervezésében újra megrendezésre kerülő Cédrus Komplex Tanulmányi Versenyre.

A Cédrus Komplex Tanulmányi Versenyre várják minden olyan 9-12. osztályos középiskolai tanuló jelentkezését, aki készen áll egy izgalmas kihívásra, szívesen részt venne negyedmagával egy valós, interdiszciplináris kihívásban. A versenynek három fordulója van, az első december 17-én kerül megrendezésre online formában. A csapatok kialakításánál érdemes kalkulálni azzal is, hogy a fordulók során többek között matematika, földrajz, filozófia, pszichológia és pedagógia tudományterületeket érintő problémákkal találkozhatnak a versenyzők, ezért érdemes a csapat tagjait a lehető legsokszínűbb érdeklődési körű, sőt akár életkorú diákokból kialakítani.

A versenyre való jelentkezés határideje 2021. december 17. 23.59, a kitöltendő jelentkezési lapot pedig a következő linken érhetitek el. Az első forduló feladatainak megjelenése december 17-e, melynek beküldési határideje 2022. január 16-a. A négyfős csapatok közül a legjobb eredményeket elérőket a szervezők értékes nyereményekkel jutalmazzák. Amennyiben felkeltette a felhívás az érdeklődésedet, érdemes felkeresned a verseny honlapját, ahol elérheted a korábbi évek feladatait, a Facebook-oldalukon pedig tájékozódhatsz a versennyel kapcsolatos aktualitásokról, felhívásokról.

A kiemelt kép forrása: https://cktv.hu/versenykiiras/jelentkezes/

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]