Utazz az ELTE Alumni támogatásával!

Újra ösztöndíjpályázatot írt ki az ELTE Alumni Alapítvány azoknak a tehetséges hallgatóknak, akik szeretnék külföldön folytatni a tanulmányaikat. A 2022/2023-as tanév I. félévében történő kiutazásokhoz kívánnak anyagi támogatást nyújtani az arra rászoruló diákoknak.

Az Alapítvány célja az, hogy támogassa azokat a tehetséges, kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkező, nyitott hallgatókat, akik sikeresen pályáztak valamely hallgatói mobilitási programra (Erasmus+, Campus Mundi), ám szociális helyzetükből fakadóan nem tudnak élni a lehetőséggel. Az ELTE Alumni az ELTE Diplomások köre közreműködésével már többször támogatta az egyetemen tanuló tehetséges, anyagilag rászoruló hallgatókat. Az ELTE Alumni Alapítvány ismét hallgatói mobilitás ösztöndíjpályázatot írt ki a 2022/2023-as tanév őszi félévére, 8 fő részére, bővített támogatási körrel.

Az Erasmus, illetve a Campus Mundi ösztöndíjak kiegészítésére azok a hallgatók pályázhatnak, akik az Eötvös Loránd Tudományegyetemen államilag támogatott BSc, BA, MSc, illetve MA hallgatók, vagy doktori képzésben vesznek részt. Az alapszakos, valamint osztatlan képzésben részt vevő hallgatóknak legalább egy lezárt aktív félévvel kell rendelkezniük. Az ösztöndíjra való jogosultság további kritériuma, hogy a pályázók rendszeres vagy rendkívüli szociális támogatásban részesüljenek, valamint jó vagy kiváló tanulmányi átlaggal rendelkezzenek. Továbbá a jelentkezőknek vállalniuk kell, hogy az utazásból való visszaérkezés után aktív szerepet vállalnak a hallgatói mobilitás ösztöndíjprogram és az ELTE Alumni program hirdetésében.

A pályázóknak egy rövid önéletrajzot, egy motivációs levelet, diplomamásolatot, az utolsó lezárt félév súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolást és a szociális támogatásokról szóló igazolást kell benyújtani az ELTE Alumninak, e-mailen keresztül. A kézi aláírással ellátott pályázatok beküldési határideje: 2022. május 15.

A pályázatokat az ELTE Alumni Alapítvány kuratóriuma bírálja el. A támogatásban azok a hallgatók részesülhetnek, akik megfelelnek a fentebb említett kritériumoknak. Amennyiben a feltételeknek többen is megfelelnek, a tanulmányi átlag fogja meghatározni a sorrendet.

A részletes pályázati kiírást itt találjátok.

Forrás: alumni.elte.hu

Képek forrása: https://hu.pinterest.com/ alumni.elte.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]