Segítség a nehéz időkben

Példaértékű kezdeményezést indított el az Alumni Központ. Az ELTE Apró – Segítség! nevű csoportban folyamatosan várják a hallgatói felajánlásokat és kéréseket.

Az összefogás szerepe a járvány idején tovább erősödött, megnőtt a különféle támogatások jelentősége. Az ELTE Alumni ezt felismerve indította el önkéntes alapon működő csoportját. Az oldal használatával a segítségre szorulók és a felajánlók könnyebben egymásra találhatnak. A munkát emellett építő jellegű megjegyzések írásával, valamint a csoport fejlesztésére irányuló ötletekkel is támogathatjuk.

Segítséget kér vagy ajánl? - Jó tett helyébe jót várjon

A csatlakozást követően lehetőségünk nyílik új bejegyzések írására, valamint a korábbi bejegyzések böngészésére. Ezeket érdemes alaposan átnézni, hátha valaki gondjára mi jelenthetjük a megoldást. Amennyiben más módon szeretnénk segíteni, a korosztály megjelölésével, valamint szakterületünk feltüntetésével tehetjük egyszerűbbé a keresést. A tagok egymással közvetlenül is fel tudják venni a kapcsolatot, így gördülékenyebbé válik a segítségnyújtás.

Segítséget volt és jelenlegi ELTE-s hallgatók egyaránt felajánlhatnak, bármilyen ügyben. Így szükség esetén szakértő segítségre lelhetünk, legyen az online korrepetálás, gyógypedagógiai vagy pszichológiai tanácsadás. A segítséget nyújtók ezáltal értékes szakmai tapasztalatokra is szert tehetnek, sőt akár kreditpontokat is szerezhetnek. A tavaszi félévben végzett önkéntes munkára további támogatások várhatók, míg az alumnusok számára a megvalósult segítségadásról igény esetén oklevelet állítanak ki.

Az érdeklődők a csoporthoz az alábbi oldalon tudnak csatlakozni.

Forrás: ELTE Alumni

Képek forrása: Pixabay, ELTE Alumni

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]