Hogyan legyél sikeres?- ELTE Sikerek: Prószéky Gábor

Milyen volt az egyik első hazai startup? Hogyan kapcsolódhat össze a matematika és a nyelvészet? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ Prószéky Gábor előadása február 24-én az Aula Magnában. Az online is közvetített, ingyenes eseményre már megnyílt a regisztráció.

Az Alumni Központ ELTE Sikerek című sorozata már öt éve töretlen népszerűségnek örvend. Ennek keretében betekintést nyerhetünk egy-egy előadó munkásságába, jövőbeli terveibe, miközben tanácsokkal látják el a jelenlegi egyetemistákat a karrierépítéssel kapcsolatban.

A következő előadó Prószéky Gábor, Széchenyi-díjas programozó matematikus és nyelvész, aki többek között a tudományterületek közötti kapcsolatteremtéssel foglalkozik. Az egyik első hazai startuppernek tartják, ugyanis 1991-ben alapított Morphologic nevű cége összekötötte az informatika és a nyelvészet világát. Emellett számos kutatási és fejlesztési projekt vezetője volt, több mint százhetven publikációja mellett három könyv is fűződik a nevéhez. Szemléletmódja szerint a tudomány nem szükségszerűen körülményes, ami pedig eladható, az nem biztos, hogy tudománytalan.

Nyelvtechnológia és számítógépes nyelvészet

A részvételi szándékot az ingyenes, de regisztrációköteles eseményre az Alumni Központ oldalán lehet jelezni, egészen február 24-én 16 óráig. Az előadást élőben közvetítik, a részleteket a regisztrált érdeklődőkkel az esemény előtti napokban osztják meg.

Az előadás időpontja: 2021. február 24. 17:30.

Az előadás helyszíne: Aula Magna, 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3., I. emelet

Forrás: Alumni Központ

Képek forrása: Pixabay, ELTE

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]