Ide megéri betérni, avagy a legjobb helyek kávézásra Szombathelyen

A kávézásnak központi szerepe van a magyar emberek életében; nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy kultúránk szerves részévé vált, így hát nem csoda, hogy egyre több és több kávézó nyílik szeretett országunkban. Szeretnétek tudni, hogy Szombathelyen hova érdemes ellátogatni? Ha igen, olvassátok végig ezt a cikket, ugyanis összegyűjtöttem nektek, hol jártam az elmúlt hetekben.

Igyekezlek titeket rábeszélni a kávézásra, hiszen ahogyan már az előző cikkemben is említettem, nagyon sok pozitív hatása van a fogyasztásának. Éppen ezért ma, a kávé világnapján elhoztam nektek egy 5+1-es listát azokról a Szombathelyen található vendéglátóegységekről, amelyek nincsenek messze sem az egyetemtől, sem pedig a kollégiumoktól, így bármikor beugorhattok. Ha érdekelnek titeket ezek a helyek, olvassátok végig a cikket!

DECK Bistro & Bar

A listámon szereplő első helyet a nap legelső és egyben legfontosabb étkezése miatt választottam, hiszen ha kávétok mellé szeretnétek finomat reggelizni, akkor a DECK Bistro & Bart nektek találták ki. Megannyi reggeli közül válogathattok a tipikus tojásrántottától egészen addig a csodáig, amit én fogyasztottam a minap. A képen látható pirított kalács camambert-t rejt salátaágyon áfonyalekvárral.

j

A Csónakázó-tó gyönyörű látványa a teraszról a hab a tortán az isteni reggeli mellé

Essen most szó a kávéjukról is, hiszen azért olvassátok a cikket. Természetesen minden általános kávé megtalálható náluk, de ha unjátok már a megszokott ízeket, a Deck Specialst garantáltan imádni fogjátok. Próbáljátok ki a Latte Macchiatót a választható ízek egyikével. Hagyok nektek egy kis meglepetést is, úgyhogy nem írom le az összes különlegességet, de annyit megsúgok, hogy akár gesztenyés, vagy cukormentes mézeskalácsos változatban is kérhetitek ezt a kávét.

Ha a tejhab szerelmesei vagytok, le kell szögeznem, hogy a listán szereplő összes hely közül itt találjátok meg a legfinomabbat. Egyszerre habos, mégis krémes, biztos vagyok benne, hogy titeket is legalább annyira rabul fog ejteni, mint engem.

A képen egy Latte Macchiatót és egy Cappuccinót láthattok a hétfő reggeli napsütésben

The Box Donut

A második hely, amit mindenképpen szeretnék bemutatni, a finom kávék mellett kockafánkok fogyasztására is invitál. Ha szeretitek a rendkívül édes dolgokat, a The Box Donutot nektek találták ki. Már nemcsak Budapesten, hanem Szombathelyen is megtalálható ez a csodálatos fánkozó. Sőt, a reggeli kávétokat fogyaszthatjátok a hangulatos miniteraszukon is, ahogy azt mi is tettük az egyetem első hetében.

Kávéjukat talán az „egyszerű, de nagyszerű” szólással tudnám legjobban jellemezni. Ha nem kedvelitek a túlságosan különleges vagy túlízesített kávékat, akkor az itt fogyasztható forró italban biztosan nem fogtok csalódni.

A képen egy mennyeien krémes Latte Macchiato és egy brownie ízesítésű kockafánk látható

Art Café

Amennyiben éppen a Fő téren jártok és szeretnétek finom kávét inni, jó híreim vannak, ugyanis nem egy, hanem két helyet is tudok ajánlani számotokra. Az első, amit bemutatok, az Art Café, ugyanis a kiszolgálás tekintetében ő a lista nyertese. A pincér rendkívül kedves, mosolygós és segítőkész, ami nem hátrány, ha az ember betér egy kávézóba. Az Art Café belső tere ízlésesen berendezett, a kis fotelek pedig rendkívül kényelmesek. Szerencsére nem csak beltéri hellyel rendelkeznek; megannyi asztaluk van az épület előtt, ahonnan jól belátható az egész tér. Viszont térjünk rá a legfontosabb témára, amiért olvassátok a cikket: a kávéjukra.

Aki igazán szeretné elmélyíteni a tudását a kávéról, annak kedvez az itallap, hiszen szántak egy kis szekciót annak, hogy milyen kávét is szolgálnak fel a kedves vendégeknek. A már jól ismert kávék mellett egy igazán eredeti dologgal is kedveskedik az Art Café: plusz 100 forintért kérhettek Face Coffee-t, vagyis bármit megmintáznak nektek a kávéhabba. Az arcotoktól kezdve akár a kutyusotokig, amit csak szeretnétek. Sajnos, amikor mi látogattuk meg a kávézót, ez a szolgáltatás nem volt elérhető, így az ott fotózott képen egy bécsi cappucinot láthattok.

Újrahasznosított szalvétával igyekszik védeni a környezetet az Art Café

Bécsi Cafe & Bar

Ahogyan azt már említettem, a Fő tér két csodás kávézót is rejt, így hát jöjjön is a második, ami nem más, mint a Bécsi. Ha szeretnétek rálátni az egész térre, de mégsem akarjátok érezni a soha véget nem érő nyüzsgést, akkor a Bécsi Cafe & Bar igazán nektek való hely, hiszen az az utcarész kicsivel talán nyugodtabb az előzőbbi kávézóhoz képest. Mostanra már biztosan mindenki kitalálta, hogy a kedvenc kávém a Latte Macchiato, így természetesen megint azt láthatjátok a képen.

A kiszolgálásra természetesen itt sincs panasz, a kávé mennyei, a hozzá felszolgált kis sütemény pedig tökéletes megkoronázása az ott eltöltött időnek.

A habba rajzolt szívecske igazán jó hangulatot adott a kávézásnak

Fairplay Kávéház

Szeretitek a csöndes helyeket? Oda vagytok a levendula illatáért? Szeretnétek úgy érezni, hogy a nagymamátok nappalijában fogyasztjátok a kedvenc kávétokat? Nos, akkor a Fairplay Kávéházba mindenképpen be kell térnetek. A listán szereplő helyek közül a legnyugodtabb, legbékésebb hely ez, igazán kedves kiszolgálással. Hogy mi a legjobb? Még a kényelmes régi fotelokba elhelyezett párnácskák is levendulát rejtenek, így kölcsönözve nyugalmat és mennyei illatokat a helynek.

Ha szerettek a kávé mellé süteményt enni, de van esetleg ételallergiátok, itt ezen sem kell aggódnotok, hisz az itt megtalálható finomságok közül valamennyi glutén-, tojás-, illetve laktózmentes. Nagyobb összejövetelekre is alkalmas ez a hely, ugyanis van egy gyönyörű nyolcfős asztaluk, ami tökéletes helyszíne lehet akár egy csoportos referátum összeállításának is.

A Bécsi Cappuccino és a Latte Macchiato mellett több különféle kávé is található a Fairplay itallapján

És végül, de nem utolsósorban meg szeretném említeni az egyetem büféjét. Ha nincs időtök két óra között még a Fő tér egyik kávézójába sem elmenni, de igazán jól esne egy élénkítő ital, látogassatok el a C épületbe, hiszen megannyi kávé közül válogathattok ott is. Azon kívül, hogy helyben van, még egy plusz pontot érdemel a hely, hiszen nemcsak egyszerű székek, hanem rendkívül kényelmes fotelek és kanapék állnak rendelkezésetekre ott, ahol egyszerre akár nyolcan-tízen is helyet tudtok foglalni.

Képek: a szerző felvételei
Kiemelt kép: Pixabay

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]