Vérünkben a segítség! Aki adja, annak csak egy óra, aki kapja, annak az egész élet.

A legtöbb egyetemista csak a véradást ismeri, ugyanakkor kevesen tudják, hogy hazánkban már több, mint tíz éve lehet vérplazmát adni a KEDPLASMA Magyarország plazma központjaiban. Önkénteseink jelentős része fiatal egyetemista, jó látni, hogy a fiatalokban már korán tudatosul a segítés szándéka. Mondhatnánk, nekik már vérükben a segítség!

A plazmaferezis a véradásnak egy speciális formája, amely során önkéntes plazmaadóktól egy speciális készülékkel csak plazmavétel történik. Tekintve, hogy a plazmát a szervezet gyorsan pótolni tudja a donáció akár három naponta is lehetséges.
Léteznek olyan betegségek, amelyek gyógyításához szükséges gyógyszereket mesterséges úton nem, csak a plazmából készült vérkészítményekből lehet előállítani.

Vannak már 300 szoros donoraink. Általában jellemző, hogy baráti társaságok alakulnak ki az önkénteseink között. Ezt folyamatos akciókkal próbáljuk erősíteni. Azon kívül, hogy minden alkalommal akár 4500 Ft költségtérítésben részesítjük a plazmát adományozót, havonta nagy értékű ajándékokat sorsolunk ki. A nyáron szinte az összes nagy, fiataloknak szóló zenei fesztiválra társas bérleteket, belépőket lehet nyerni.
A szükséges adminisztráció és a donáció összesen maximum egy órát vesz igénybe. Az első alkalommal egy ingyenes orvosi vizsgálaton esik át minden jelentkező, amennyiben megfelelőek az eredmények a következő alkalommal már kezdődhet is a plazmaadás. Egyébként minden egyes donációkor is elvégezzük a szükséges orvosi vizsgálatokat.

Budapesten két helyen a Deák téri City Centerben, illetve az Infoparkban, valamint Debrecenben és Pécsett lehet vannak plazmagyűjtő központok.

Az érdeklődők telefonon, e-mailben, vagy akár személyesen is felveheti velünk a kapcsolatot.

VÁRUNK MINDENKIT SZERETETTEL!

Infopark: Neumann János út 1/E, 1117 Budapest, Infopark “E” épület,
e-mail: budapest1@plazmaferezis.hu
tel.: +36 1 209 9243

Deák tér: City – Center, 1051 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 12.
e-mail: budapest2@plazmaferezis.hu
tel.: +36 1 328 0438

Debrecen: Malompark Bevásárlóközpont, Debrecen, Füredi út 27.
e-mail: debrecen@plazmaferezis.hu
tel.: +36 52 531 923

Pécs: Volt Szliven árzház, Pécs, Rókus utca 1.
e-mail: pecs@plazmaferezi.hu
tel.: +36 72 889 148

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]