Legyél a mentorunk! – Jövőkerék Alapítvány

Ősz óta zajlik a Jövőkerék Alapítvány EU-n kívüli hallgatók magyarországi beilleszkedését támogató programja. A Skills&Jobs&Fun címen futó projekt többek között abban segít, hogy diákmunkát találjanak a Budapesten tanuló külföldi diákok. Esetükben ez jóval nagyobb kihívás, mint egy magyar egyetemistának, mert a magyar nyelvtudás sokszor feltétele a munka elnyerésének. A nyelvi korlátok mellett általában hiányzik a magyar munkaerő-piacra vonatkozó tudás és a saját képességeik, készségeik ismerete is.

A munkaerő-piaci szolgáltatások mellett mentorprogram is működik a program keretein belül. Ez a „fun” része a projektnek! Magyar fiatalok mentorként fociznak, járnak futni, magyaroznak vagy csak beszélgetnek egy-egy külföldi mentorálttal.2

Az egyéni igényekhez igazodó mentoráláson túl közösségi programokon is részt vehetnek a programba regisztrált mentorok és mentoráltak. Télen korcsolyázni voltunk, kortárs magyar filmeket néztünk és interkulturális vacsorán kóstoltuk meg egymás konyhájának specialitásait.

1

Várjuk a jó időt, hogy végre kivihessük a közösségi programokat a szabadba: készülünk a Margit-szigetre sportolni, piknikezni és több kirándulást és biciklitúrát is tervezünk.

A mentorok csatlakozása folyamatos. Kapcsolódj a közösséghez, gyakorolj nyelveket, vegyél részt érzékenyítő tréningeken és érezd jól magad velünk/ nálunk!

Ne hagyd ki, várjuk jelentkezésedet a mentor@jovokerek.hu e-mail címen.

2 3

Az MMIA-2.2.3-2015-00003 azonosító számú projekt a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap (MMIA) támogatásával valósul meg.

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]