Még van pár órád jelentkezni!

Ma éjfélig – kizárólag elektronikus úton – adhatják be a pótfelvételi kérelmet azok a diákok, akiket az általános felvételi eljárás keretei között nem vettek fel, vagy az idén nem is jelentkeztek egy felsőoktatási intézménybe sem. A pótfelvételi eljárásban csupán egyetlen szakot lehet megjelölni. Az intézmények szinte kizárólag csak önköltséges képzéseket hirdettek meg.

2015. augusztus 10-én még beadhatják jelentkezésüket a továbbtanulni vágyók. Első lépésként a felvi.hu rendszerébe kell regisztrálnia annak, akinek még nincs felhasználói fiókja az oldalon, majd az űrlapok kitöltése után feltölteni a szükséges dokumentumokat. A jelentkezési lap hitelesítésére éjfélig van lehetőség. Ezt kétféleképpen tehetik meg a jelentkezők: Ügyfélkapun keresztül, vagy az e-felvételiből kinyomtatott és aláírt adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220). Szintén ma éjfél a határideje az 5000 forintos eljárási díj befizetésének is, amit online fizetésre alkalmas bankkártyával vagy átutalással kell intézni.

A pótfelvételi eljárás további részleteiről, az induló képzésekről, pontszámítás menetéről korábbi cikkünkben olvashattok.

Érdemes előre tájékozódni az egyes szakok önköltségéről. A 2015. évi általános felvételi eljárás legnépszerűbb alap- és osztatlan képzéseinek árai a következőképpen alakultak: önköltség

Itt pedig arról kaphattok tájékoztatást, hogy a tíz legnépszerűbb szak nappali tagozatos, magyar nyelvű képzésein a 2014-es pótfelvételi eljárás során milyen magas volt a ponthatár.ponthatárok

A felsőoktatásba jelentkező 105 ezer diák közül az általános felvételi eljárásban idén mintegy 72 ezret vettek fel, ami lényegében megegyezik a tavalyi arányokkal.

Forrás: edupress.hu, eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]