Lemaradtál? Hétfőig még van lehetőséged pótfelvételizni!

A pótfelvételi eljárás során már csak pár napig jelentkezhetnek felsőoktatási intézményekbe mindazok, akiket egyik egyetem vagy főiskola által meghirdetett szakra sem vettek fel, vagy a rendes eljárás keretei között nem is nyújtották be jelentkezésüket. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet. A felvi.hu arra figyelmeztet, hogy az elektronikus jelentkezési űrlapot legkésőbb 2015. augusztus 10. éjfélig ki kell tölteni, és ugyaneddig a határidőig hitelesíteni is kell a jelentkezést. Ugyanez a határidő vonatkozik az 5000 forintos eljárási díj bankkártyás vagy átutalással történő befizetésére is.

A pótfelvételi eljárásban már csak egyetlen szakot jelölhetnek meg a felvételizők a meghirdetett képzések közül. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a határon túli kihelyezett képzések kivételével kizárólag önköltséges formában indulnak a képzések. Ha nem kerültél be sehova, érdemes lehet csemegézni az ELTE által meghirdetett több tucat képzésből is.

A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében a ponthatárok nem lehetnek alacsonyabbak, mint a július 23-án meghatározott ponthatár, amennyiben a szakot az általános eljárásban is meghirdették. Amennyiben a szakot korábban nem hirdették meg, úgy a ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint a jogszabályban meghatározott minimum: alap- és osztatlanképzésen 280, felsőoktatási szakképzésen 240, mesterképzésen pedig 50. A pontszámítás részletes szabályai ezen a linken érhetők el.

Az e-felvételi jelentkezést legkésőbb 2015. augusztus 10. éjfélig hitelesíteni kell. Aki rendelkezik Ügyfélkapu regisztrációval, az egyszerűen megteheti ezen keresztül, de aki nem, az a felületről kinyomtatott és aláírt adatlap postára adásával (cím: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220) hitelesítheti jelentkezését. A feladás határideje augusztus 11., azonban fontos, hogy az adatlap ezen a napon már nem letölthető.

Abban az esetben, ha a felsőoktatási intézmények alkalmassági vagy felvételi vizsgát írnak elő, azt a pótfelvételi hirdetményben jelzik, viszont az idő rövidsége miatt arra behívólevelet általában nem küldenek.

A ponthatárok várhatóan 2015. augusztus 26-án látnak napvilágot. A felvettek a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapják meg szeptember első napjaiban.

Forrás:
edupress.hu
felvi.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]