Ezek a legfontosabb dátumok a keresztfélévben felvételizőknek

Nem kevesebb mint másfél hét áll rendelkezésére azoknak, akik keresztféléves képzésen szeretnék folytatni tanulmányaikat.

November 15-ig van lehetőség a jelentkezési lapok leadására és az eljárási díj befizetésére.

A jelentkezés a felvi.hu elektronikus rendszerén keresztül elérhető az E-felvételi menüpont alatt. Az eljárási alapdíj 9000 Ft, amely befizetésével 3 szakot vagy jogosult megjelölni, minden további jelentkezésért 2000 Ft-ot kell fizetni. Fontos információ, hogy aki ugyanannak a szaknak az állami ösztöndíjas és önköltséges képzését is megjelöli- habár kétszer kell feltüntetni a jelentkezési lapon – egy jelentkezésnek számít, így csak egyszer kell az eljárási díjat kifizetnie. De ha összezavarodsz, a felvi.hu készült egy külön Eljárásidíj-kalkulátorral, amivel biztosan kiigazodsz a költségek kiszámításánál.

A hitelesítésre november 23-ig, míg a hiánypótlásra 2015. január 8-ig van lehetőség. A ponthatárokat 2015. január 22-én hirdetik ki.

Összesen több mint harminc egyetem és főiskola hirdetett meg keresztféléves képzéseket. A képzések listáját itt találjátok.

Jó hír, hogy a keresztféléves jelentkezőknek nem emelkedik a ponthatár, így a 2014-ben kihirdetett alap-és osztatlan képzésen 260, szakképzésen pedig 220 pont a bejutási küszöb. A 2015-től bevezetett ponthatár változásokról itt olvashattok bővebben.

(Forrás: eduline.hu és felvi.hu)

(Kép: jorules.wordpress.com)

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]