Szívesen lennél mentor? Vár a HÖOK Mentorprogram!

Szeretsz közösségben lenni, pörögni, másoknak segíteni? Otthonosan mozogsz az egyetemi (köz)életben? A HÖOK Mentorprogram szeretettel vár minden olyan felsőbb éves hallgatót, akik segítenék az egyetemre frissen bekerülő elsőévesek beilleszkedését. Április 26-ig te is jelentkezhetsz mentornak!

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) a 2022/2023-as tanévre is meghirdeti egyetemi mentorprogramját. A HÖOK Mentorprogram egy olyan országos felsőoktatási mentorhálózat, amely azokat az elsőéves hallgatókat (gólyákat) hivatott támogatni, akik szociális körülményeik miatt hátrányos helyzetből indulnak a tanulmányaikban. A program célja, hogy segítséget nyújtson a beilleszkedésükhöz és az egyetemi életben való eligazodásukhoz.

A programba a HÖOK olyan felsőbb éves hallgatók jelentkezését várja, akik két féléven keresztül mentorként segítenék a rájuk bízott gólyákat, eligazítva őket a kezdeti tanulmányi és adminisztrációs útvesztőben (khm, Neptun). Ideális esetben a mentor és a mentorált azonos szakon tanul, így az általánosságok mellett a szakkal kapcsolatos speciális kérdésekben (pl. kinél érdemes gyakorlatot felvenni?) is tud segíteni. Röviden tehát azokon a kezdeti nehézségeken kell átlendíteni a mentoráltakat, amelyekkel elsőévesként mindannyian szembesültünk: diákigazolvány- és jogviszonyigénylés, tárgyfelvétel, hálóterv, tanévütemezés stb.

Mindezen munkáért a mentorok természetesen díjazásban részesülnek ösztöndíj formájában a két félév során. A jelentkezést követően egy meghallgatáson választják ki a leendő mentorokat, akik egy a HÖOK által szervezett mentortábor során sajátíthatják el azon tudást, illetve „soft skilleket”, amelyek szükségesek lesznek a feladataik ellátáshoz.

A programba jelentkezni 2022. április 26-ig lehet az alábbi űrlap kitöltésével: https://forms.gle/o8YJZBwQGzwvPwV3A. További információkat a HÖOK weboldalán vagy a mentorprogram Facebook-oldalán találtok.

A képek forrása a HÖOK.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]