Így lehetsz te is egy nemzetközi közösség tagja – Jelentkezz az ESN-hez!

Az ESN (Erasmus Student Network) egy nemzetközi nonprofit diákszervezet, amelynek fő célja, hogy segítse a külföldről hazánkba érkező egyetemi hallgatók beilleszkedését és kezdeti tájékozódását. Az idei félévben is van lehetőségetek az ESN ELTE mentorává válni, a jelentkezés 2022. február 27-ig tart!

A mentorszerep neked való, amennyiben magabiztosan tudsz társalogni angol nyelven, szeretnél új barátokat szerezni a világ minden tájáról, és szívesen tennél valamit a közösségért a „Students helping students” jelmondat alatt.

A külföldről ideérkező hallgatók kezdetben elveszettnek érezhetik magukat egy számukra ismeretlen országban, az ESN szervezeten keresztül viszont most te is segíthetsz és támaszt nyújthatsz egy általad mentorált személynek. Az ESN csapata gyakran szervez például csoportos városnézéseket, amelyek során te is újra felfedezheted Budapest legszebb részeit, és be is mutathatod ezeket az első alkalommal idelátogató hallgatótársaidnak. Annak érdekében, hogy az ESN ELTE közössége harmonikusan működhessen, sűrűn szerveznek csapatépítő eseményeket, kvízeket és bulikat. Ezek az alkalmak mindenki számára biztosan maradandó élménnyé válnak, függetlenül attól, hogy külföldi vagy magyar hallgatóként vesz részt rajtuk.

A segítségnyújtás által szerzett pozitív érzések mellett a te egyéni fejlődésed is garantált, mivel egy új szerepkörben próbálhatod ki magad. Ezen kívül a kulturális látóköröd szélesítésére is jó lehetőséget biztosít az ESN, hiszen rengeteg új embert ismerhetsz meg, akik más országból, más kulturális közegből érkeznek ide.

Ha te is szívesen lennél egy színes, nyitott közösség tagja, akkor nincs más dolgod, mint február 27. (vasárnap) 23 óra 59 percig elküldeni az angol nyelvű önéletrajzod és motivációs leveled az ESN ELTE Facebook-eseményében megjelölt e-mail címre.

Válj te is olyan mentorrá, akire egy külföldi hallgatótársad mindig hálás szívvel fog gondolni!

Források: az ESN ELTE Facebook-oldala, az ESN ELTE hivatalos oldala

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]