Újabb külföldi ösztöndíjak

Akikben kellemes érzéseket kelt Bajorország vagy Svájc gondolata és érdeklődnek a külföldi tanulási lehetőségek iránt, azoknak most itt van néhány jó lehetőség, amelyet érdemes fontolóra venni!

Németország

A Bayhost vagy hosszabb nevén Bayerisches Hochschulzentrum für Mittel-, Ost- und Südosteuropa nevű posztgraduális ösztöndíjra, amely a 2015/16-os tanévre szól, bármely tudományterület hallgatói jelentkezhetnek. A pénzügyi szakon tanulóknak doktori képzést is hirdetnek a pályázat keretein belül. A felhívás szerint 2014. december 1-jéig adhatjátok le igényeteket a képzésekre, ha  még nem múltatok el 30 évesek és kellően megfelelő szinten áll német nyelvtudásotok. Ugyan az ösztöndíj egy évre szól, amely során 700 eurót (ha már gyermeketek van, 860 eurót) kaptok havonta, mégis meghosszabbítható kétszer. További információkat az ösztöndíjról az Universität Regensburg honlapján találhattok.

Svájc

Ezen országban kutatói, művészeti, doktori és posztdoktori ösztöndíjakra pályázhattok a Federal Commission for Scholarships For Foreign Students vagy röviden FCS program keretein belül. A leghosszabb időtartamú PhD képzés kétszeri meghosszabbítással 3 év, eredetileg azonban 12 hónapra szól mindegyik ösztöndíj, amelyek összege posztdoktori tanulmányok esetében 3500 svájci frank, a fennmaradó három típusnál pedig 1920 svájci frank. A 2015-ben induló képzésekre most van lehetőségetek pályázni, amelyhez a kapcsolódó felhívást itt olvashatjátok.

Szerencsés pályázást mindenkinek és ragadjátok meg a lehetőségeiteket, illetve vágyaitokat!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]