Államközi ösztöndíjak 2022/23-ban

A Tempus Közalapítvány pályázatot hirdetett rész- vagy teljes képzéses tanulmányok, nyári egyetemi kurzusok, valamint rövid és hosszú tanulmányutak támogatására.

A Tempus Közalapítvány közzétette pályázati felhívását külföldi tanulmányutak támogatására a 2022/23-as tanévben. Magyarország több kormányközi vagy tárcaközi oktatási, tudományos és kulturális egyezményt kötött már a világ számos országával. A kétoldalú megállapodásoknak köszönhetően a pályázók számára lehetőség nyílik a rögzített munkatervek szerint többek között rövid és hosszú tanulmányutakon, nyári egyetemeken, valamint rész- és teljes képzéseken való részvételre.

A tanulmányi utak remek lehetőséget adnak a nemzetközi kapcsolatrendszer megerősítéséhez, a nyelvi készségek és a szakmai tudás elmélyítéséhez. A részvétel hatalmas előnyt jelenthet a ma a nemzetközi világban, ahol idegennyelvű publikációkat, nemzetközi konferencia-részvételeket szükséges felmutatni.

A pályázatra egyetemi, főiskolai hallgatók, PhD-hallgatók, oktatók, kutatók, kutatóintézetek munkatársainak, valamint a különféle művészeti ágak képviselőinek jelentkezését várják. Az pályázók köre és a pályázási feltételek eltérőek az különböző ösztöndíjak esetében.

Az ösztöndíjak típusai:

  • Államközi ösztöndíjak: tanulmányutak és nyári egyetem a világ számos országában
  • Magyar Állami Eötvös Ösztöndíj: tanulmányutak fiatal kutatóknak a világ szinte bármely országába
  • Collegium Hungaricum Ösztöndíj: kutatás Bécsben
  • DAAD – TKA, projektalapú ösztöndíjak: magyar–német közös kutatási projektek
  • Hubert Curien – Balaton Program: magyar–francia közös kutatási projektek

Az ösztöndíjakról bővebb információ itt érhető el.

Forrás: Tempus Közalapítvány

Képek forrása: Artistsnetwork, Tempus Közalapítvány

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]