Maradona jeles napja

Negyven éve, 1977. február 27-én debütált Diego Maradona az argentin válogatott tagjaként – pont egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. A meccset a dél-amerikai ország válogatottja nyerte 5-1-re.

Az argentin világklasszis ezen a 1977-es meccsen még csak 16 éves volt, az 1978-as argentin vb-keretbe be se válogatta őt Menotti, aki túl fiatalnak tartotta az ifjú tehetséget. Buenos Airesben került sor az ominózus barátságos mérkőzésre, melynek egyetlen magyar gólját Zombori Sándor szerezte. A meccsbe Maradona a 62. percben szállt be, de a hálóba nem talált be.

Nem Maradona az egyetlen argentin klasszis, aki a magyar válogatott ellen debütált: Lionel Messi 2005. augusztus 17-én, Budapesten lépett először pályára. A meccs nagyon “emlékezetes” maradhatott a Barcelona zsenijének, hiszen egy perccel később Vanczák Vilmossal szemben elkövetett szabálytalansága miatt piros lapot kapott. Igaz, hogy Messi mozdulata szándékos volt, de barátságos meccsen talán kicsit erős döntés volt a játékvezető részéről. Bár lehet, hogy ez a fegyelmezés sokat segített neki további karrierjében, hiszen az egyik legnyugodtabb és higgadtabb játékos még a legélesebb szituációkban is.

forrás: goal.com

kép: balls.ie

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]