Kilencedik helyen zárt az ELTE-BEAC Újbuda a női NB1-ben!

Női NB1-es és a férfi egyetemi kosárlabda csapatunk egyaránt kilencedik helyen végzett a 2021/22-es idényben. Női egyetemi csapatunk a Final Four kapujában!

A VBW CEKK Cegléd elleni 82–61-es vereséggel zárta az évet NBI- ben szereplő ELTE-BEAC Újbuda női kosárlabda csapatunk. Az együttes a tét nélküli találkozót már jóval megelőzően, március végén bebiztosította kilencedik helyét az élvonalban.

Hosszú, kilenc hónapot felölelő szezonon vagyunk túl, voltak benne felemelő pillanatok bőven, és persze jártunk a gödör mélyén is. Jut majd idő mélyebb elemzésre, visszatekintésre, most azonban szusszannak a lányok egy kicsit a 2021-2022-es évad végén.

Megbízott vezetőedzőnk, Horváth Bianka így értékelt:

„Főleg mentálisan volt nehéz a mérkőzés. Egyrészt, mert tudtuk, hogy nincs tétje, másrészt pedig mert ez volt az utolsó, ezért kicsit fájdalmas is, mert jó közösség alakult ki, aminek nehéz búcsút inteni, bármit is hozzon a jövő. Szeretnénk megköszönni mindent a szurkolóknak, én pedig külön köszönöm a vezetőségnek, hogy lehetőséget adott és a lányoknak, hogy ebben partnerek voltak.”

Külön öröm és büszkeség, hogy ketten is képviselhetik egyesületünk színeit a felnőtt női válogatott májusi összetartásán! Mérész Beatrix immár sokadik alkalommal kapott meghívót, míg Boros Julcsi első alkalommal van ott a bő keretben.

A helyosztót két sikerrel zárva, kilencedik helyen végzett férfi csapatunk is az egyetemi bajnokságban!

Csányi Zoltán vezetőedző így nyilatkozott: „Két gyönyörű győzelemmel abszolváltuk a helyosztót egy olyan csapat ellen, akik tényleg komoly játékerőt képviselnek. Csapatom rendkívül egységes volt, jó közösség, jó játék – mi kell más? Talán annyit sajnálok az idei egyetemi bajnokságban, hogy egészen a végjátékig, tehát mostanáig, rengeteg sérülés, betegség, iskolai elfoglaltság miatt a sorsunkat eldöntő mérkőzéseken soha nem tudtunk normálisan kiállni. Ugyanakkor én látom a fejlődésüket, amit ez a két mérkőzés is bizonyított, így összességében elégedett lehetek az évvel.”

A Szegedi RSC elleni győzelem után női MEFOB csapatunk pedig fél lábbal már a legjobb 4 között van!

Laklóth Anna vezetőedzőnk is összegzett: „Gratulálok a lányoknak a győzelemhez! A kezdeti nehézségek után nagyon szépen magukra találtak és a második negyedben »robbantottak«. A második félidőben még magasabb szintre kapcsoltak védekezésben, látszott rajtuk, hogy nagyon szeretnék ma eldönteni a párharcot. Ez még csak az első félidő volt, maximális koncentrációval kell érkeznünk a hétfői találkozóra!”

Forrás: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]