Száguldjunk újra a Hungaroringen

2016. július 22-24. között rendezik meg az idei Forma-1-es Magyar Nagydíjat, ami a versenynaptár tizenegyedik futamát, a magyar pálya harmincegyedik szezonját jelenti. A pénteki napon tartják az első, illetve második szabadedzéseket, reggel tíz órakor és délután kettőkor, másnap tizenegykor zajlik a harmadik szabadedzés, amelyet a kettőkor elinduló kvalifikáció követi. A futamot vasárnap szintén délután kettő órakor rajtoltatják.

A Magyar Nagydíj abban a szerencsés helyzetben lehet, hogy az eddig tetemes előnnyel rendelkező Rosberget az előző versenyen megbüntették, ezért a címvédő Lewis Hamilton a kezdeti balszerencséi és hibái ellenére csupán egy ponttal marad el német márkatársától, ami kimondottan kiélezetté és feszültté teszi a már eddig is eseménydús párharcot kettejük között. A Hungaroring futamai sajnos nem tartoznak a legizgalmasabb versenyek közé (kivéve néhány alkalmat, de azok aztán rendesen felrúgják a papírformát), viszont a hétvégén nem csupán az újraaszfaltozott pálya, az új fejlesztőcsomagok, de a tréfás időjárás is beleszólhat. A közelmúltban ugyanis a pálya teljes nyomvonalán új aszfaltréteget kapott, amely a várakozás szerint komoly hatással lesz az autók és gumik teljesítményére. A Pirelli agresszívebbnek nevezte az új felületet, mely jobb tapadásával gyorsabb köröket is eredményezhet. A 24.hu honlapja továbbá beszámolt arról, hogy az Ubimet kiadta legfrissebb előrejelzését a hétvégi Magyar Nagydíjra, amelyben vannak érdekességek. A két pénteki szabadedzést szinte biztos, hogy száraz körülmények között rendezik, a várható csúcshőmérséklet huszonnyolc-harminc fok lesz. Szombatra aztán megnő a zápor, sőt a vihar érkezésének esélye, bár az előrejelzés szerint a nap nagyobbik részében meleg, száraz idő várható. A vasárnapi futam időjárása egyelőre meglehetősen bizonytalan, délelőtt komoly az esély a záporokra, zivatarokra, de azt sem lehet kizárni, hogy a versenybe is beleszól majd az eső.

Azok, akik nem csupán a tévékészülékek előtt szeretnék figyelemmel kísérni a hazai nagydíjat, hanem szívesen kilátogatnának, bővebb információkért jegyárakról, közlekedésről és szállásról a hungaroinfo.com weboldalán találhatnak. Érdekes programként kiemelendő a bokszutca-látogatás, amely során július 21-én, csütörtökön 17:00 és 19:00 óra között nyilvánossá válik a bokszutca azok számára, akik érvényes hétvégi jeggyel rendelkeznek.

A tavalyi évre visszatekintve a Magyar Nagydíj a jubileumi harmincadik futamát ünnepelte, amelyre egy igazán kaotikus és eseménydús futam sikeredett. A két Ferrari már a rajtnál megelőzte a polepozícióból induló Lewis Hamiltont, aki a verseny alatt végig hibát hibára halmozott, így a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerezhette meg az első hungaroringi győzelmét. Mindez mellett a második helyen autózó Nico Rosberg az utolsó körökben defektet kapott, így az őt követő Danyiil Kvjat örökölhette meg a német pozícióját, így a Red Bull pilótái kettős dobogót ünnepelhettek.

Bízzunk tehát egy minél eseménydúsabb Magyar Nagydíjban, hogy a hungaroringi események ismét az évad legizgalmasabb történései lehessenek. Azok, akik a tévékészülékek előtt szurkolnak a kedvenceiknek, az M4 Sport csatornáján keresztül követhetik nyomon élőben a teljes Magyar Nagydíj hétvégéjét.

Forrás: motorsportal.hu, 24.hu, hungaroinfo.com
Kép: sport365.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]