Ismét a Kaposvár nyerte a férfi röplabda NB1 rangadóját

Röplabdás berkekben igazi presztízs-mérkőzésre került sor az alapszakasz utolsó előtti fordulójában. A hazai csapat a fiatal erőkből álló, ősi rivális Kecskemétet fogadta. Az összecsapás tulajdonképpen tét nélküli volt, hiszen a Fino legénysége az első, míg a hírös városiak a második helyről kezdik majd meg a rájátszást, ennek ellenére azonban egy igazán ki-ki csatára lehetett számítani.

Ennek fényében a vendégeknek sikerült meglepni a hazaiakat, az első pontok oda-vissza estek, ezután viszont öt ponttal megléptek Gyurkó Sándor tanítványai. A Kaposvár nehezen lendült játékba, így a hátrányukat sem tudták ledolgozni. Demeter mester próbált cserékkel frissíteni csapatán, 14:20-nál kikérte második idejét is, de a kecskemétiek magabiztosan tartották meg, sőt még növelni is tudták előnyüket és Dávid Csanád egy ász-nyitással tett pontot a játszma végére. (16:25)

A második etapra felszívták magukat a hazaiak, Dávid Zoltán a legrutinosabb játékos vette vállára a társaságot és egyből 4 ponttal nyugtatta meg a szurkolókat. Eleinte még az alföldiek sem hagyták magukat, a 15 esztendős Pesti Marcell hívta fel magára a figyelmet egy bravúros ejtéssel. Magyar Bálint foghatatlan szervája után 7:5 volt az állás, majd Nagy József örvendeztette meg a nagyérdeműt két pontjával is. Magyar nagy napot fogott ki a szervákat illetően és nyolcszor nyitott egymás után, ennek köszönhetően jelentős előnyre tett szert a listavezető, Bózoki ütése után már 8 pont volt a különbség. A folytatásban a kilátogatók nem panaszkodhattak, látványos labdameneteknek lehettek a tanúi és egy-két hazai hiba után a vendégek 3 pontra zárkóztak fel. 21-18-ról indult a hajrá, igazi csapatmunka volt a végjáték, először Rása, majd a friss erőként beállt Németh Ferenc tette hozzá a magáét a szetthez. Bozóki juttatta játszmalabdához a csapatot, melyet végül Bagics Balázs értékesített. (25:20)

Dávid Csanád blokkjával kezdődött a harmadik játékrész, 3:3 után pedig ellépett ellenfelétől a Fino. Dávid Zoltán irtózatos erejű bombája után már 9:3-ra módosult az eredmény, a rutinosabb erőkből álló Kaposvár megmutatta, miért is ők nyerték a Magyar-Kupát és vezetik a tabellát. A következő pillanatok a mezőnymunkáról szóltak, és ezzel kapcsolatban egyik mesternek sem lehetett kivetni valója, azonban a somogyiaknak jobban ültek a támadásai, a szett derekán már kilenc pont volt a különbség. A végjátékban sem történt meglepetés, és magabiztosan nyerték meg a játszmát Bagicsék. (25:16)

Dávid Zoltán megmozdulásait továbbra is óriási tapsvihar övezte, egy hatalmas blokkal jelezte a negyedik játszma elején, hogy nem lesz folytatás. Deák Márk liberó poszton továbbra is rendre nagyon magabiztos játékkal segítette csapatát, ezzel szolgáltatva a könnyebb támadásokat. A fáradó vendégek nem tudtak különösebb ellenállást tanúsítani, a Fino végig 6-7 pontos előnnyel röplabdázva húzta be a mérkőzést, és nyerte meg az alapszakaszt. (25:19)

Fino Kaposvár SE – Kecskeméti RC 3-1 (-16, 20, 16, 19)
Kaposvár, 400 néző. V.: Mezőffy, Halász.
Fino: Bozóki 10, Rása 6, Magyar B. 3, Bagics B. 14, Nagy J. 9, Dávid Z. 25. Csere: Deák (libero), Keen, Németh F. 3, Vezetőedző: Demeter György.
Kecskemét: Balla Sz. 2, Dávid Cs. 16, Gacs 8, Pesti 9, Farkas P. 3, Dorcsák 3. Csere: Pápai (libero), Horváth K. 4, Török P., Erki. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
Az eredmény alakulása. I. játszma: 1:0, 7:8, 8:13, 12:16, 14:21, 16:24. II. játszma: 5:5, 13:5, 16:9, 18:15, 23:18, 24:19. III. játszma: 3.3, 10:3, 19:10, 24:15. IV. játszma: 5:1, 8:2, 14:7, 19:12, 22:15, 24:18.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]