12. alkalommal került megrendezésre az ELTE Alumni Kupa

Az ELTE Alumni Szervezet és a BEAC immáron 12. alkalommal hívta Alumni-tornára egyetemünk volt hallgatóinak kispályás labdarúgó- és röplabdacsapatait az ELTE Bogdánfy úti műfüves pályájára és a Tüskecsarnokba.

A 2021. december 10-én megrendezett torna célja, hogy a sport által épüljön az ELTE Alumni közösség, és minél több végzett hallgató kerüljön bevonásra újra az egyetemi vérkeringésbe. A nevezési díj összege idén is évente kétszer kiírásra kerülő Alumni Ösztöndíj alapját bővíti.

A 2020-as alumni kupa nyári pótlása után télen ismét megrendezésre került a rendezvénysorozat újabb állomása. 

Kispályás labdarúgásban az utóbbi 10 év emblematikus csapatai közül az FC Laby és a Körömpassz sem tudott részt venni a COVID-helyzett miatt a rendezvényen, azonban csapatokban így sem volt hiány, hiszen 12 együttes részvételével zajlott le a decemberi kupa. Ez a valaha volt legnépesebb részvételi szám és egyben egy 5 évvel korábbi alumni rendezvény rekordbeállítása volt.

Kispályás labdarúgás végeredménye:

1. Régi idők focija

2. Univerzum

3. Vegyes meglepetés

4. Vis Maior FC

5. Eltendables

6. Le rouge Lacoste LSE

7–12. PPK Old Boys, Arcab, Atombomba, Paksi Halászlé, Elhagyott Tanegység, Az Alkmaat

Különdíjasok:

Legjobb kapus: Páli István (Régi idők focija)

Legjobb játékos: Vadászi Edwárd (Régi idők focija)

Gólkirály: Gera Ádám (Vegyes meglepetés)

Röplabdában három csapat mérkőzött meg a legjobbnak járó díjért. A versenyen igen színvonalas mérkőzésekkel zajlott, a csapatok két nyert szettig játszottak. Minden résztvevő teljes mellbedobással küzdött az Alumni-kupa megnyeréséért, amit végül a Beacmix csapatának sikerült elhódítania. A második helyen a Beacosokk csapata végzett, míg a harmadik helyet a Wall-e csapata hódította el. A szervezők értékelése alapján a mérkőzések nagyon jó hangulatban teltek, a helyszín adottságai pedig tökéletesek voltak a torna megszervezésére.

Az eseményről készült galéria ITT érhető el.

Forrás: BEAC

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]