Az egyetemi–főiskolai válogatott is szerepet kapott az All Star gálán

Szombat este megküzdött az egyetemi–főiskolai All Star csapat az U20-as férfi válogatottal az All Star Gálán, melynek a Syma Rendezvény- és Kongresszusi Központban adott otthont. A válogatott a Budapesti Corvinus Egyetem és az Eszterházy Károly Főiskola hallgatóiból, illetve a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SzOESE) és a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) sportolóiból állt. Az Egyetemi – Főiskolai All Star Csapatot – a 2014/2015. év Final Fourra építve – Kéri Péter, a 2014/15-ös év MEFOB győztes csapatának edzője és dr. Nagy Ágoston, az ezüstérmesek trénere válogatta össze és vezette.

A mérkőzésre, melyen az U20-as férfi válogatott 87–56-ra győzött, a MEFS elnöke, Kiss Ádám is kilátogatott. Az elnök a gálamérkőzést követően MEFS arany plakettet adományozott a jelen lévő Szalay Ferencnek, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) elnökének, ezzel köszönetet mondva az szövetség vezetőinek azért, hogy immár negyedik éve támogatják és finanszírozzák a kosárlabda MEFOB Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságot; továbbá a négyszeres Euroscar díjas Drazsen Petrovics fotóját ábrázoló kosárlabdát és plakátot adományozott Bodnár Péternek, az MKOSZ főtitkárának. Az All Star gálán részt vevő egyetemi–főiskolai válogatott tagjai Székely Mózes, a MEFS főtitkára által aláírt emléklapot vehettek át.

Kiss Ádám hangsúlyozta, az egyetemi és főiskolai All Star csapat részvétele ismét ráirányítja a figyelmet a MEFOB bajnokságok fontosságára és arra, hogy a kosárlabda sportág fejlődése szempontjából az Egyetemi – Főiskolai Bajnokság milyen kiemelt szerepet tölt be.

A Gála szünetében sor került a kerekes székes Kelet–Nyugat mérkőzésre, a Molten Generációk összecsapására, melyen a közelmúlt sztárjai és a jelenkor feltörekvő tehetségei mérték össze dobási képességeiket (végül a 81-szeres válogatott Hosszú István triója vitte el a pálmát, míg a zsákolóversenyt a fehérvári Tristan Spurlock nyerte, aki az NB I-es idény legeredményesebb játékosa), valamint speciális olimpikonok tartottak kosaras bemutatót.

A várva várt Gála meccs ismét döntetlenre végződött. Az internetes szavazatok alapján a Kelet válogatottjának kezdőcsapatában Mike Caffeyt, Vojvoda Dávidot, Troy Barniest, Eilingsfeld Jánost és Keller Ákost láthatták a nézők, a vezetőedző Schmidt Béla volt; a Nyugat ötösében Kendrick Perry, Wesley Channels, Kerpel-Fronius Balázs, Reinar Hallik és Lóránt Péter szerepelt, az együttest Kálmán László vezette. A Simple All-Star Gála legjobbjává az első felnőtt All-Star-meccsén szereplő 30 éves centert, a fehérvári Lóránt Pétert választották, aki korábban kihagyni kényszerült a kosárfesztivált.

forrás:mefs.hu
kép:flickr.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]