Fuss a tudásért és az egészségért!

November 9-én 11 órakor immár tizennegyedik alkalommal rajtol el a Tudás útja elnevezésű egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló futóverseny.

Október utolsó napjaiban jelentették be a Semmelweis Egyetemen az idei Tudás útja futóversenyt. A szervezők (Semmelweis Egyetem, Budapesti Atlétikai Szövetség, MEFS, HKSE és HÖOK) mellett jelen volt két híres sportoló, Gyenesei Leila világbajnok öttusázó és Bárdosi Sándor olimpiai ezüstérmes birkózó is. (Leilával egyébként majd a versenyen is találkozhattok, méghozzá a 6 km-es távon.)

A sajtótájékoztatón dr. Mészáros György, a Semmelweis Egyetem főigazgatója elmondta, céljuk az egyetemisták mozgásszegény életmódján való javítás, a mozgás, a sport megszerettetése a fiatalokkal.

A futóversenyt idén 14. alkalommal rendezik meg – elsősorban a felsőoktatásban tanulók részére. A futni vágyók két számban – egy rövidebb 6 km-es, „egyetemi hatos” és egy hosszabb 21,1 km-es félmaratoni távon – mérettethetik meg magukat. A verseny a Nagyvárad térről indul a Semmelweis Egyetem elől, de a cél a két táv esetében más. A 6 km-es távon indulók a Magyar Tudományos Akadémia elé érkeznek meg, míg a félmaratont futók a Nagyvárad térre térnek vissza. A Tudás útja egyúttal hivatalos félmaratoni Budapest-bajnokság és nyílt egyetemi-főiskolai Európa Kupa is.

A versenyre online lehet jelentkezni a tudasutja.hu honlapon november 1-ig, ezután már csak a helyszínen nevezhettek november 9-én. A nevezési díj hallgatóknak és oktatóknak is 500 forint, külsősöknek a 6 kilométeres távra 1500, a félmaratonra 2000 forint.

A résztvevők tombolára és értékes nyereményekre is számíthatnak a verseny során. A Sneakerz jóvoltából pedig minden futó egy 5000 Ft értékű kupont kap, mely levásárolható a Sneakerz üzleteiben.

A tavalyi eseményen a 655 lelkes futónak köszönhetően megdőlt a részvételi rekord, és a szervezők bíznak benne, hogy idén még többen indulnak majd a versenyen.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]