„Élveztük a játékot, nem az eredményen volt a hangsúly”

Így jellemezte az idei szezont Gulkai Zsófia, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) felnőtt női röplabdacsapatának kapitánya.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület (SZoESE) felnőtt női röplabdacsapata a tavalyi évet a negyedik helyen zárta, egy ponttal lemaradva a dobogóról. A 2019/2020-as bajnokságra nem fogalmazott meg konkrét elvárásokat a vezetőség, ezáltal nyomás nélkül vágtak neki a szezonnak a játékosok. Gulkai Zsófia csapatkapitány ki is emelte, mennyire pozitívan hat ez a csapat teljesítményére, mert élvezik, és a saját játékukra tudnak koncentrálni. Az idei évben több személyi változás is történt a játékos keretben, így megváltozott csapatösszeállítással vágtak neki a pontvadászatnak. Két meghatározó játékos továbbtanulás miatt nem a SZoESE csapatában folytatta a játékot; őket házon belülről, utánpótlás játékosokkal sikerült pótolni.

A szezon elején, sőt inkább a felkészülés során, a fiatal játékosok beépítésén volt a hangsúly, akik mérkőzésről mérkőzésre fejlődést mutattak. Bodzer Attila edzőnek nem volt könnyű dolga, mivel az edzéseken és a mérkőzéseken is sokszor előfordult, hogy nem tudott mindenki részt venni. Női röplabdásaik sokszor voltak kényszerhelyzetben és egy-két cserejátékossal tudtak kiállni a mérkőzésekre.

Az idei szezon a fiatal játékosok beépítéséről szólt, akik éltek is a kapott lehetősséggel
Fotó: mrsz.hu

A hétvégén véget ért az alapszakasz, és Bodzer Attila csapata az ötödik helyen végzett. A tavalyi évhez képest megnövekedett az NB2-es bajnokságba nevezett csapatok száma, ami a lebonyolításban is megmutatkozik: két külön csoportban rendezték meg az alapszakasz mérkőzéseit (Nyugat A és Nyugat B). Gulkai Zsófiék az ötödik hellyel az alsó házban fogják folytatni a szezont, ahol kizárólag csak NB2-es felnőtt csapatokkal fognak játszani oda-visszavágós rendszerben.

Az alapszakaszról a rutinos feladót, egyben a csapatkapitányt, Gulkai Zsófit kérdeztük: „Visszatekintve az alapszakaszra, összességében hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ami talán a rutintalansággal magyarázható. Voltak nagy győzelmeink, ide sorolnám, hogy meglepetésként nekünk sikerült elsőként legyőzni a listavezető MTK csapatát (NB1 junior) hazai pályán, egy emlékezetes 3:2-es mérkőzésen, amit Biróné dr. Ilics Katalin irányításával tudtunk végrehajtani. Ezúton is szeretnénk megköszönni a támogató és biztató szavakat. A hullámvölgyeket, inkább idegenbeli mérkőzéseken értük el, a pécsi és a győri csapat ellen. Mindkét esetben hazai pályán sikerült revansot vennünk a vereségeinkért. A rájátszáshoz bizakodóan állok, mindent megteszünk majd a pályán, hogy a legjobbat tudjuk kihozni mérkőzéseinkből. Várunk minden érdeklődőt és szurkolót a további mérkőzéseinkre! Hajrá SZoESE!”.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]