Újabb nyílt napot tartottak a SEK-en

Január 22-én nyílt napot tartottak a szombathelyi felsőoktatási képzések iránt érdeklődő diákok és szüleik számára.

Az idei felvételi eljárásban rendezett második nyílt nap alkalmával is megtelt az ELTE szombathelyi campusának díszterme; több százan voltak kíváncsiak a SEK képzési kínálatára és azokra a fontos információkra, amiket első kézből tudhattak meg az egyetem vezetőitől, oktatóitól vagy éppen hallgatóitól.

Dr. Németh István, az ELTE szombathelyi ügyekért felelős koordinációs rektorhelyettese köszöntőjében arra hívta fel a felvételi előtt álló diákok figyelmét, hogy egyetemre – jelen esetben az ELTE SEK-re – nem azért kell járni, hogy diplomát szerezzenek, hanem a tudásért. Hozzáfűzte: „A ti feladatotok ezt a tudást megszerezni, majd kamatoztatni”, amivel a fiatalok a jövő társadalmának alakítói lehetnek majd. Pont úgy, ahogyan annak idején a The Beatles alakította át a társadalmat – mondta, ezzel is előre vetítve azt a délután zajló beszélgetést, amely a rektorhelyettes és a meghívott sztárvendég, Nagy Feró között zajlott. A jó hangulatú beszélgetésen a közönség soraiban részt vett dr. Borhy László, az ELTE rektora is.

A nyílt nap sztárvendége Nagy Feró volt – Fotó: Papp Laura Kinga

A köszöntő beszédet követően Németh Péter, a SEK Tanulmányi Hivatalának vezetője az idei felvételi szabályokról és azok változásáról beszélt, majd Márkus Attila, a Diákhitel Központ munkatársa a felsőoktatás anyagi aspektusát Szombathelyre vetítve vette górcső alá.

A központi előadások után a C-aulában a Szombathelyen képzést indító ELTE karok, a Tanulmányi Hivatal, a Hallgatói Önkormányzat és a kollégiumok képviselői várták az érdeklődők kérdéseit, hogy megválaszolhassák azokat. Mindeközben több helyszínen, párhuzamosan zajlottak az egyes szakok bemutatkozó programjai.

A délután végén nagy volt az izgalom a Díszteremben: ekkor húzták ki annak a szerencsésnek a nevét, aki egy nyereménylaptoppal térhetett haza – ő pedig nem más volt, mint Kristóf Johanna. A Veszprém megyei Kamondról érkezett fiatal lány sport- és rekreációszervezés alapszakra szeretne jelentkezni.

Papp Laura Kinga galériája

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]