Munkában a SZoESE női kosárlabdacsapata

Szabó Lászlóék augusztus első hétfőjén kezdték el a munkát napi két edzéssel. Nyár végén az iskolakezdést is várva egy kis csapatépítő programmal zárták a zsúfolt felkészülést.

A nyári szünet egy versenysportolónál nem egyenlő az iskolai, egyetemi nyári szünettel. Szabó-Haklits Zsuzsiék május végén, június elején még bajnokit játszottak. A nyár első hónapjának végén pedig elindultak a női amatőr NB1 B33-as bajnokságában, ahol szép eredményeket értek el. Augusztus 5-én pedig már edzést vezényelt a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda-szakosztályának edzője. A kezdeti programban futás és atlétika szerepelt, de Jakubovics Dóriék azért elővehették a labdát is, de főleg a délutáni edzéseken történt a technikai fejlesztés.

A monoton edzésrendet egy váratlan „gyakorlat és helyszín” szakította meg: a kosarasok – edzőjük kíséretében – megszállták a Csónakázótavat, és kajakkal, valamint kenuval rótták a köröket. Munkájukat Egyetemünk oktatója, dr. Polgár Tibor segítette.

A lányok biztonságos kikapcsolódását dr. Polgár Tibor biztosította
Fotó: HungarySport

A hangulatra és az elvégzett munkára sem lehetett panasz; természetesen a lányok ebből is versenyt csináltak, így meg volt az aznapi terhelés is. Az erősítés jegyében közösen ragadták meg és tették vízre a csónakokat, majd a vízen sem maradtak tétlenek.

A női kosarasok nevetései, kacagásai arra engednek következtetni, hogy egy jó közösség alakult ki a SZoESE-ben, akik majd a pályán is képesek lesznek küzdeni egymásért. A következő hetekben már a finomhangolásé lesz a főszerep, amikor is egyre több edzőmérkőzést fognak játszani Szabó László tanítványai.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]