Ismerjük meg a játékfüggőséget!

Az ELTE PPK oktatói egy népszerű játékosmagazinnal közösen indítanak kutatást.

Az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszéke és a GameStar magazin közös kutatást indít a játékfüggőség feltérképezésére. A cél, hogy megismerjék a játékosok motivációit, a függőségi folyamat kialakulását, emellett pedig a gamerek fogyasztási szokásaira is megpróbál rávilágítani a felmérés.

A kutatás szempontjából mindegy, hogy PC-n, konzolon vagy telefonon játszanak a résztvevők, bárki jelentkezhet, aki elmúlt 14 éves. A GameStar emellett 90 ezer forintos vásárlási utalvánnyal is inspirálja a játékosokat a felmérésben való részvételre, ami a 576 Kbyte és az AQUA boltokban váltható be.

A tervek szerint a jelenlegi kutatás később a JátékosLét Kutatóközpont közreműködésével folytatódni fog hasonló témában, hogy teljes képet lehessen kapni a magyar játékosokról, leszámolva az eddigi sztereotípiákkal.

Az Addiktológiai Tanszéknek nem ez egyébként az első projektje a játékszenvedélyekkel kapcsolatban. Tavaly év végén hozta létre a tanszék hallgatók közreműködésével a célzottan szerencsejáték függőknek létrehozott segélyvonalát. A segélyvonalról korábban itt írtunk.

Ha felkeltette érdeklődésedet a kutatás, itt olvashatsz róla bővebben.

(Forrás: gamestar.hu)

(Kép: sg.hu)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]