Még januárban tárgyalnak a felsőoktatási intézményék finanszírozásáról

Ezt állapították meg az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum résztvevői szerda esti fővárosi ülésükön.

A megbeszélésen az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum összes fele egyet értett abban, hogy minden ügy szorosan kapcsolódik a finanszírozáshoz, így arról minél hamarabb, ezért még január végéig tárgyalniuk kell.

A résztvevők várták a kormány javaslatát a 16 önköltségessé tett szakkal kapcsolatban, erre a kérdésre ma kaptak választ ( http://elteonline.hu/rovidhirek/2013/01/17/megis-lesz-allamilag-tamogatott-oktatas-a-16-tandijas-szakon-is/ ). Kiemelték a közoktatás területén tapasztalható problémákat, és felhívták a figyelmet a köz- és a felsőoktatás szoros kapcsolatára is – közölte Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke az MTI-vel.

Az Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórum tavaly december 17-én alakult, alakuló ülését az ELTE-n tartotta. A résztvevők- a Magyar Rektori Konferencia elnöksége, a HÖOK, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Hallgatói Hálózat tagjai, az Oktatói Hálózat tagjai, a Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete – nyilatkozatukban abban egyeztek meg, hogy a magyar köz- és felsőoktatás képviselőiként, érzékelve az oktatáspolitika súlyos válságát és felismerve az összefogás szükségességét, kölcsönösen kinyilvánították együttműködési szándékukat. Azt is megjegyezték, hogy a magyar felsőoktatás több területen is fejlesztést igényel. Kérik az érintett felek teljes bevonását a világos és egyértelmű célok érdekében, hogy hosszú távú, kiszámítható stratégia és oktatási koncepció készülhessen.

Forrás: eduline

 

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]