13. Educatio kiállítás

Holnap sok hasznos információval gazdagodhatnak az érdeklődők a Hungexpon a felsőoktatási intézményekről.

Január 18-19. között a Hungexpon 13. alkalommal rendezik meg az Educatio kiállítást, ahol bemutatkoznak a külföldi és hazai intézmények is. Idén kb 30 ezer látogatóra számítanak. Az érdeklődők szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény standjával és a legújabb oktatási fejlesztésekkel, taneszközökkel, módszerekkel találkozhatnak. A gyorsan változó magyar helyzet hatására több fiatal is külföldön tervezi folytatni tanulmányait. Az Educatio kiállításon pedig számos külföldi intézmény képviselteti magát. Idén 36 külföldi egyetem és főiskola lesz jelen.

A Felvi standnál megvásárolhatják a látogatók a Felvi Tájoló kiadványt, mely számos praktikus tudnivalót tartalmaz a pályaválasztási tesztektől a felsőoktatási rangsorokig, emellett pályaválasztási tanácsadó is várja az érdeklődőket. Az állami ösztöndíjas szakokkal kapcsolatban bárki felteheti kérdéseit, illetve a kiválasztott egyetemekről, főiskolákról is kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők. A standon elhelyezett számítógépeken pedig elérhető lesz a Felvi.hu oldal, ahol minden aktuális információ megtalálható a felvételiről.

Emellett minden kiállító intézmény saját maga tájékoztatja a látogatókat. Az Edutus Főiskola munkaerő-piaci ösztöndíjával a műszaki, a gazdasági és a turizmus képzések legtehetségesebb hallgatóit támogatja a Pegazus program keretében. Ez egyedülálló lehetőség, mivel nem csak megfelelő anyagi hátteret nyújt a hallgatók tanulmányainak finanszírozására, de segítségével betekintést is kaphatnak egy-egy vállalat működésébe. Emellett a főiskola arra is lehetőséget biztosít, hogy a hallgatók ledolgozhassák ilyen módon a tandíjukat.

A Werk Akadémia is részt vesz a kiállításon és bemutatják új képzéseiket is, melyekre akár már februártól is csatlakozhatnak, akik kedvet kapnak hozzá. Ilyen új szakok a zenei és színház menedzser képzések, melyekre az utóbbi időben igencsak megnőtt a kereslet. Emellett indul a már sikeres GasztroWerk és kurátor szak is, ugyancsak februártól.

A kiállítás keretein belül a látogatók számos előadást is meghallgathatnak: Bukta Péter tájékoztatási irodavezető például gyakorlati információkat ad a felvételiről, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség munkatársa a felsőoktatásban végbement uniós fejlesztésekről számol be, dr. Veroszta Zsuzsanna, az Educatio felsőoktatási vezető elemzője a friss diplomásokról ad helyzetképet, Markója Szilárd, az Országgyűlési Könyvtár igazgatja pedig a falak nélküli könyvtárra hoz példát, és mutatja be annak működését, előnyeit.

forrás: edupress

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]