Mese, mese, mátka, pillangós madárka – mesemondó verseny az ELTE-n

Talán versmondó versennyel gyakrabban találkozunk, ezért is kapjuk fel a fejünket egy mesemondó eseményre. AZ ELTE TÓK-on március végén megnézhetjük, meghallgathatjuk, hogy néz ki egy ilyen verseny, de akár részt is vehetünk, sőt! Legyen a népmese mindenkié!

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanító- és Óvóképző Kar Magyar Nyelvi és Irodalmi Tanszéke a X. Országos Egyetemi és Főiskolai Mesemondó Verseny keretein belül NÉPEK MESÉI címmel arra hívja a felsőoktatásban tanuló, titokban még mindig gyermeklelkű, fiatal mesemondókat, hogy idézzék fel kedvenc népmeséjüket, és tárják a nagyközönség elé. A versenyzőknek egy tetszőleges, szabadon választott népmesét kell előadniuk kívülről, maximum 10 percben. Az elmondani kívánt szöveget a jelentkezési lappal együtt kell elküldeni a felhívásban foglaltak szerint 2018. március 14-ig. A megmérettetésre 2018.március 23-án kerül sor az ELTE Tanító-és Óvóképző Karán.
Van olyan ismerősöd, akiről tudod, hogy vérében van a mesemondás, de eddig nem mert kibontakozni, és csupán csak egy kis biztatásra van szüksége? Ne habozz, szólj neki időben, hiszen egy intézményből csak 2 ember jelentkezhet!
Itt a tavasz, az új lehetőségek ideje, használjátok ki!

Kiemelt kép: www.pecsma.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]