Újra ELTE Sikerek – Obádovics J. Gyula ad elő az Aula Magnában

Közeleg az ELTE Sikerek előadássorozat következő alkalma az Alumni Központ rendezésében. Február 23-án 18:30-tól az ország egyik legismertebb matematikusa, Obádovics J. Gyula lesz a következő meghívott vendég. A rendezvényen az Aula Magnában személyesen is részt lehet venni.

„Hiszek a végtelenben, az emberek nevelhetőségében, a természet és élet törvényeinek fokozatosan jobb megismerésében” – vallja Obádovics J. Gyula matematikus, tankönyvszerző. Tanulmányait a Pázmány Péter Tudományegyetemen kezdte meg, ahol matematika–fizika szakos tanári diplomát szerzett. 1970 és 1981 között az ELTE TTK másodállású docenseként a Numerikus módszerek és programozásuk tantárgy előadója volt. Megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, valamint kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend középkereszt kitüntetésben is részesült. 2020-ban átvehette az ELTE rubin oklevelét.

Hitvallása szerint minden tanárnál az a legfontosabb, hogy igazi pedagógiai lelkületű, tiszta szívű ember legyen, különben nem tudja átadni az ismeretanyagot.” 

A február 23-ai előadás során lehetőség nyílik megismerni Obádovics J. Gyula munkásságát és egyetemi kötődését. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációköteles, a belépés védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez kötött. A szervezők élő, streamelt közvetítést is biztosítanak, melynek részleteit a regisztrált érdeklődőkkel az esemény előtti napokban osztják meg.

A regisztrációra ezen a linken van lehetőség, további részletek az Alumni honlapján és a Facebook-eseményben találhatók.

Forrás: ELTE Alumni

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]