Új támogatási lehetőség az ELTE Alumnitól

Újabb támogatási lehetőséget nyújt az ELTE Alumni Alapítvány az egyetem tehetséges, szociálisan rászoruló hallgatóinak, akik a Covid-19 világjárvány miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek. A pályázat beadási határideje: 2021. február 15.

2020 nehézségekkel, megpróbáltatásokkal teli év volt. Meg kellett birkózni a távoktatás és az otthoni munkavégzés kihívásaival, a szeretteinktől távol töltött idővel, de a járványhelyzet következtében kialakult gazdasági nehézségekkel is. Sokan kerültek rosszabb anyagi helyzetbe, ami egyetemi tanulmányaikat is befolyásolhatja.

Az ELTE Alumni Alapítvány a tavalyi év végén gyűjtésbe kezdett, hogy a Covid-19 járvány miatt szorult helyzetbe került ELTE-s diákoknak segíteni tudjon. Volt és jelenlegi hallgatók bevonásával generációk közötti összefogás jött ismét létre a szociálisan rászoruló hallgatók támogatására. A decemberi kampánynak köszönhetően egymillió forinttal növekedhetett az egyetem diákjait a 2016/2017-es tanév óta támogató Alumni Ösztöndíj, továbbá a pandémiás helyzetre való tekintettel most létrehozott Alumni Segély (Covid-19) alap.

A támogatásra az Eötvös Loránd Tudományegyetem államilag támogatott MSc- és MA-képzéseinek hallgatói jelentkezhetnek, illetve azok az osztatlan képzésben résztvevők, akik legalább negyedéves hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek. További kikötés, hogy a jelentkezők dokumentáltan szociális támogatásban részesüljenek, vagy ha még folyamatban van ez irányú kérelmük, az annak pozitív elbírálásáról szóló dokumentumot 2021. március 5-ig be kell küldeniük. Az ösztöndíj elnyeréséhez igazolni kell, hogy a hallgató, vagy annak szülője, gyámja a Covid-19 járvány miatt elvesztette állását, keresőképességét.

A jelentkezők számának függvényében fejenként minimum 40.000, maximum 80.000 forint összeget folyósít az alapítvány maximum 18 fő részére.

A pályázóknak egy rövid önéletrajzot, egy motivációs levelet, BA- vagy BSc-diplomamásolatot, a lezárt félévek súlyozott tanulmányi átlagáról szóló igazolást és a rendszeres szociális támogatásról szóló igazolást, valamint 2020. március 15. után történően az állás elveszítéséről (hallgató, vagy szülő, gyám) avagy a szülő, gyám haláláról szóló igazolást kell benyújtani az ELTE Alumni Alapítványnak.

Az alapítvány 2021. február 15-ig várja a pályázatokat. Azok kiértékelése a pályázatok beérkezésétől számított három héten belül történik meg; a folyósítás a nyertesek értesítésétől és a támogatási szerződés aláírásától számított legkésőbb 21 napon belül történik. Abban az esetben, ha a pályázati kritériumoknak többen is megfelelnek, a sorrendiséget a tanulmányi átlag határozza meg; azonos eredmények esetén pedig a rászorultság mértéke.

A részletes pályázati kiírást itt találjátok.

Forrás: ELTE Alumni – Hallgatói pályázatok

Képek forrása: goyacedx.com, ELTE Alumni – Hallgatói pályázatok

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]