Lackfi Jánossal folytatódik az ELTE Sikerek sorozat

2017 májusában indult az ELTE Alumni Központ ötletére az „ELTE Sikerek” c. előadássorozat, amelyet az egykori ELTE-s, mára sikeres alumnusok tartanak. A következő előadó Lackfi János író, költő, műfordító lesz.

A tudásmegosztási előadássorozatot az Aula Magnában szerdai esti időpontokra szervezik. Az Alumni Központ munkatársai szeretnék továbbra is, ha a rendezvénysorozat elősegítené, hogy az egyetemen végzettek közössége erősödjön, ezzel hozzájárulva az ELTE szellemiségének növeléséhez. Az előadók olyan sikeres, elismert egykori ELTE-s hallgatók, akik személye és munkája példaértékű és inspiráló lehet. Az előadó alumnusok nemcsak a szakmai pályájukról, hanem egykori egyetemi emlékeikről, mestereikről is mesélnek, illetve arról, milyen szerepet tölt be az ELTE későbbi szakmai sikereiben. Az előadások után lehetőség van kérdések feltevésére is.

A szerda esti rendezvényekre szeretettel várják az érdeklődő ELTE-diplomásokat, a jelenlegi hallgatókat, oktatókat és mindazokat, akiknek a téma, illetve az előadó felkelti az érdeklődését, és szívesen mélyítené tovább ismereteit változatos területeken.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor; Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, az Egyetem korábbi rektora (2006–2010), akinek rektorsága alatt hozta létre az ELTE Szenátusa az Alumni Szervezetet.

A sorozat nagy érdeklődéssel indult, a nyitóelőadást Lovász László Széchenyi- és Bolyai-nagydíjas matematikus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke tartotta 2017. május 17-én. Az előadás címe Gráfok és hálózatok: a gimnáziumtól a Microsoftig, avagy a játéktól a tudomány paradigmájáig volt. Recenziókat itt és itt olvashat róla.

A következő előadást Tölgyessy Péter, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével  kitüntetett alkotmányjogász, politológus tartotta. Erről itt olvasható beszámoló.

A harmadszor Persányi Miklóst, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatóját hallgathattuk. Részleteket itt olvashatsz.

A negyedik alkalommal Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagja adott elő, beszámoló itt látható.

2018. február 21-én 18.30-tól Lackfi János író, költő, műfordító, szerkesztő előadását hallgatjuk az ELTE Aula Magnában (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3. I. emelet). Lackfi János 1971-ben született Budapesten, 1996-ban szerzett diplomát az ELTE BTK magyar–francia szakán, majd 2003-ban doktori fokozatot. Tizenhét évig tanított a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 1999-től a Nagyvilág világirodalmi folyóirat szerkesztőjeként tevékenykedik, 2003-tól 2011-ig a Műfordítók Egyesülete elnökségi tagja volt. Harmincnál is több könyve jelent meg – fele felnőtteknek, fele gyerekeknek –, verseiből pedig négy CD-nyit zenésítettek meg. Munkásságát számos díjjal is elismerték, többek között Prima Primissima- és József Attila-díjas.

A rendezvény ingyenes, de az esemény a terem korlátozott befogadóképessége regisztrációköteles!

 

ELTE_Sikerek_Lackfi_sajtomeghivo

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]