Ismét szerepel az ELTE a QS rangsorán

A Quacquarelli Symonds (QS) 2004 óta készíti el a felsőoktatási intézmények világrangsorát. A 2017/2018-as rangsorra hat magyar egyetem – köztük az ELTE került fel. 

 
 

A világrangsorban a hazai főiskolák, egyetemek közül az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) érte el a legjobb eredményt, az 501-550. hely közé sorolták a rangsor készítői. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) a 651-700. helyre került a Debreceni Egyetemmel (DE) együtt. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a 751-800. hely között szerepel a listán. A Budapesti Corvinus Egyetemet (BCE) idén is a 801+ kategóriába tették.

Az ELTE hét képzése is szerepel a világ legjobb 151-500 intézménye között. Szinte minden területen őrzi korábbi pozícióit, sőt az informatikaképzés idén került fel a rangsorra.

A londoni QS hat szempont alapján készíti el évről évre a listáját, ezek: az oktatók és hallgatók aránya, a külföldi oktatók és hallgatók száma, a munkaadók véleménye a felsőoktatási intézményről, a kutatók tudományos munkáinak idézési gyakorisága, valamint az akadémiai szféra megítélése.

A világ egyetemei közül a QS-rangsor élén a Massachusetts Institue of Technology (MIT) áll, a második helyezett a Stanford, a harmadikon pedig a Harvard. A tíz legjobb között szerepel még a Cambridge, a CalTech, az Oxford, a University College London, az ETH Zürich, az Imperial College és a University of Chicago. Idén is a brit-amerikai egyetemek szerezték meg a legjobb helyeket.

 

Forrás: elte.hu

Kiemelt kép: elteonline.hu (Az ELTE címere – ez esetben a Természettudományi Kar feliratával.)

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]