Csak szabadon! – az EFOTT külföldi és magyar fellépőiről

Húzós a vizsgaidőszak? Eleged van az otthonülésből? Engedd ki a gőzt és gyere a 2017-es EFOTT-ra, mely közvetlenül a vizsgaidőszakok után, július 11-17. között lesz. A helyszín Velence, ismét birtokba vesszük a „Napfény tavát”, hogy a legforróbb napokon se maradjunk szárazak! Még egy jó hír: a szervezők idén egy nappal hosszabbra tervezték a bulit! Kedden lesz a mínusz egyedik nap, a beköltözés, szerdától indul a hivatalos EFOTT és még vasárnap is egész napos-estés mulatozásra lehet számítani. De nézzük, kik is fogják pörgetni a bulit egész héten.

A szervezők elsőként jelentették be, hogy a fesztivál egyik külföldi sztárfellépője a Hurts lesz. A brit duó tagjai Theo és Adam 2009-ben értek el átütő sikert legnagyobb slágerükkel a Wonderful Life-al.  A melankolikus hangvételű dalairól ismert közönségkedvenc az idei EFOTT-on július 15-én, szombaton lép fel. A koncertre a legutóbb megjelent nagylemezük, a poposabb hangvételű Surrender dalaival készülnek. Hallgassatok bele az album dalaiba:

Több mint 10 év után újra Magyarországra érkezik a jamaicai pop, dancehall és reggae zenész, Sean Paul. A hírnevét a Grammy-díjat is nyert Dutty Rock albummal szerezte, melyről legismertebb számai a Gimme the Light és a Get Busy. Azóta rengeteg sztárral dolgozott már együtt, többek között Rihanna, Beyoncé, Snopp Dog, Kelly Rowland, és Sia is szerepel a listán. Az idei év elején egy újabb slágerrel debütált, amelyben Dua Lipával működik együtt. Az első két héten már 16millió volt a YouTube-nézettsége a dalnak, mostanra pedig majdnem eléri a 150milliót. Ugye tudjátok, melyikre gondolok?

Borgore 2017-ben már másodjára szántja fel az EFOTT színpadját. Az izraeli sztár DJ sikerét többek között az Unicorn Zombie Apocalypse és a Miley Cyrusszal közösen készített Decision hozta meg. Borgore-t a gorestep stílus megalkotójaként, az elektronikus zene egyik legnagyobb DJ-ként tartják számon. Pénteken, fél egykor fogja pörgetni a lemezeket a HÖOK Party Aránában, de addig is hangolódjunk:

Az elektronikus zene szerelmeseinek idén a fesztivál maga lesz a Kánaán. Fellépők között lesz Dyro, a fiatal holland DJ, aki a Never Say Goodbye és a Paradise című számával robbant be a köztudatba. Flux Pavilion, akiről biztosan nem tudtad, hogy az eredeti neve Joshua Steel és hogy ő mixelte újra a Star Wars Rebels animációs sorozat főcímdalát. Vinai, az olasz testvérpár is hazánkba látogat idén, ám a külföldi sztárok mellett a magyar elektronikus zene képviselői is ott lesznek az EFOTT-on, mint Metzker Viktória, Andro, JumoDaddy és Pixa. Egy kis ízelítő a készülődéshez:

A külföldi fellépők közül a záró este partyfelelőse Tinie Tempah lesz. A nigériai származású angol rapper debütáló albuma 2010-ben jelent meg Disc-Overy címen. Egy évvel később már kétszeres Brit Award tulajdonosa lett, egyiket a Pass Out nagysikerű slágere hozta meg. Azóta Wiz Khalifa, Rita Ora, Cheryl Cole, Ellie Goulding és Kelly Rowland is együttműködött Tinie Tempah-val, így született meg többek között az Invincible, a Wonderman és a Till I’m Gone. Hallgassatok bele, hogy együtt tombolhassunk rájuk:

A külföldi sztárok mellett a hazai legnépszerűbb énekesekkel, bandákkal szintén együtt bulizhatunk a Velencei-tó partján. Az első napon egy igazi nagykoncerttel tér vissza az EFOTT-ra a Punnany Massif, de a nagyszínpadon még aznap fellép a 30Y, a Kowalsky meg a Vega és a Brains is. Legújabb, Wake up című dalával fog hódítani a fesztiválon az Irie Maffia, ám a legnagyobb kedvencek a Wellhello, a Halott Pénz és a Tankcsapda sem maradhatnak ki a programból. Majka&Curtis-re, Fish!-re és Hősök-re is táncolhatunk forró nyári éjszakákon át, ami reméljük, tényleg inkább lesz forró, mint esős.

Élvezhetjük Lovasi András /Kiscsillag/, Bocskor Bíborka /Magashegyi Underground/ és Szabó Balázs hangját a koncerteken, de az előadók között lesznek az EFOTT Himnusz alkotói is. Különleges programként, dumaszínházas fellépőket is hívtak a szervezők, akik minden nap négy órától lesznek láthatóak a Rauch Koncert Arénában. Ha mindez nem lenne elég meggyőző, ezen a linken tudjátok tovább böngészni a fesztivál részletes programját.

„Csak szabadon élünk meg mindent itt együtt…” – remélem, megy az EFOTT Himnusz folytatása, mert július 11-17. között  együtt fogjuk énekelni a Velencei-tó partján! Írjátok be a naptárotokba, készüljetek, hangolódjatok, kitartást, nemsokára vége a vizsgaidőszaknak és utána vár minket az egyetemisták legnagyobb nyári bulija!

Forrás: efott.hu

Kép: efott.hu

 

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]