Inspirálódj, tapasztalj, alkoss, és nyiss karrierlehetőségeket magadnak a Demolában

Keresed a helyet, ahol magad fajta vállalkozó kedvű embereket találsz? Te mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Legyen a válaszod akár mérnök, közgazdász, jogász, bölcsész, dizájner, sebészorvos vagy más, egy a lényeg: merjél álmodni, tudj másokkal együtt dolgozni – a Demola Budapest fiataloknak nyújt segítséget, ennek részleteit olvashatjátok a cikkben.

Miről is szól a Demola?

A Demola Budapest egy egyetemközi nyílt innovációs „labor”, amelynek célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösséget létrehozni és fenntartani, amely kreatív módszerekkel dolgozik megoldásokon piaci és céges problémákra. Az oktatási szemeszterekhez kapcsolódó Demola-programok célja erősíteni az egyetemek és az üzleti élet szereplőinek együttműködését. Ez egyrészről lehetőséget biztosít cégeknek, hogy élelmes gondolkodású diákokból álló csapat dolgozzon új üzleti megoldásokon számukra, másrészről egy kivételes ismeretszerzési és fejlődési lehetőséget nyújt a különböző szakterületről érkező hallgatócsapatoknak. A Demola szervezeti modellje három finn egyetem összefogásából született meg. A nemzetközi hálózat mára már 14 Demolát számlál az egész világon, amelyhez a Demola Budapest 2012-ben csatlakozott, és azóta is az egyetlen hallgatókra specializálódott, modern technológiájú nyílt innovációs labor Magyarországon. Aki belép a Demolába, egy nemzetközi innovációs hálózat részese is lesz egyúttal.

Mit adhat neked a Demola-program?

Amellett, hogy ez felbecsülhetetlen munka- és élettapasztalat, ami remekül gazdagíthatja önéletrajzodat, a sikeres projektkidolgozásodat akár értékesítheted is vagy az elégedett üzleti partnernek, vagy a piacon saját szellemi munkádként. Emellett széleskörű kapcsolatrendszerre tehetsz szert az innovatív céges világban és az egyetemek közt nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Az utóbbi három évben sikeres együttműködést zártak a Demola diákcsapatai olyan partnerekkel, mint a Vodafone, a Siemens vagy a Canon, de számos innovatív kis- és középvállalkozással (KKV) is, amelyek közül volt olyan eredmény is mely szabadalmaztatásra került. Ragadd meg a lehetőséget, és nem lesz gondod elhelyezkedni a munka világában.

Hogyan működik a program?

demola timeline exampleA projektpartnerek (KKV-k, multik vagy akár állami szervezetek) különböző kihívásokkal keresik fel a Demolát – legyen az informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design, társadalmi jellegű – melyre újszerű megoldásokat, ötleteket várnak. Ehhez toboroznak minden év februárjában fiatalokat hazánk különböző egyetemeiről. A projekteket és a programfelépítését egy infónap keretében bemutatják az érdeklődő közönségnek. Ha szándékod komoly, itt tudsz csatlakozni a kb. 4 hónapon át tartó Demola-programba, illetve valamelyik partnerprojektjéhez.

A négy hónap során az adott üzleti probléma megoldási javaslatán dolgoznak a hallgatók a partner segítségével, menet közben pedig szerződnek a sikeres projekt javadalmazásán. A ciklus végén pedig hivatalosan is, közönség előtt prezentálják eredményeiket a partnernek. Ez a munkafolyamatot az ún. Demola-cycle, amely a lean módszertanra épül. Minden csapat kap maga mellé egy facilitátort, aki csapatvezetési eszközökkel, kapcsolatokkal, adminisztratív teendőkkel támogatja a csapatokat. Ezen kívül az Idea → Create → Validate körforgásra építve a Demola csapattal kreatív workshopokat is szerveznek (Demola Jam) ahol prototípuskészítés, ötletelés, validáció és pitch/sales a témakörök.

Egy nyílt innovációs tér, akár a Google irodája

Ha kisgyerekként tetszett a Csodák Palotája, a Demolát imádni fogod. Itt forradalmi ötletekkel, modern technológiákkal, profi gépekkel, 3D nyomtatással és drónokkal ismerkedhetsz meg. A Demola amellett ugyanis, hogy évente új projektcsapatokat indít, egyben egy inkubációs házként is funkcionál, amely intézménytől függetlenül nyitott minden diák számára. A BME területén található innovációs csarnokban jelenleg 15 start-up vállalkozás dolgozik sokszor egymást segítve software, hardware, gasztronómiai, közösségi média és kommunikáció területeken, és élvezik, illetve fejlesztik a modern infrastruktúrát. Hisznek benne, hogy a kompetenciák diverzitásából és a sokoldalú tudásbázisból a jövőben is sok ütős dolgot ki lehet hozni.

Benned is megvan a vállalkozó kedv? A Demola-programokhoz csatlakozhatsz te is!

A legfrissebb infókért kövesd a Facebook-oldalt és a honlapot, vagy csak térj be egy kávéra csarnoképületbe!

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]