Kezdődik a HVG Állásbörze

Mindenkit foglalkoztat a kérdés, hogy milyen lesz az élet az egyetem után, és hogy a diplomáját átvéve milyen munkalehetőségek várják. Vannak, akik már kész tervvel rendelkeznek, de akadnak olyanok is, akik előtt ezek a kérdések egyelőre megválaszolatlanok maradtak. Mindenkinek hasznos program: március 2-3., SYMA Rendezvényközpont, HVG Állásbörze.

Az ország legrangosabb karrierrendezvényévé nőtte ki magát az esemény, és nem véletlenül: több mint 1400 ingyenes tanácsadás egyénre szabva, 190 cég, különböző bankok képviselői, az autóipar és még sokan képviselik magukat a rendezvényen. Az állásbörzén megtudhatod, hogy a képzettségeddel milyen állásokra jelentkezhetsz, azonnali visszajelzést kaphatsz benyújtandó pályázataidra, kérdéseidre. Ismereteket kaphatsz a manapság oly sokakat foglalkoztató külföldi munkavállalás lehetőségeiről, körülményeiről, valamint kötetlenül beszélgethetsz Magyarország meghatározó cégeinek munkatársaival.

Lesz még: 17 karrierépítést segítő előadás, melyek olyan kérdésekről fognak szólni, mint az állásinterjú, a bértárgyalás, a helyes időbeosztás vagy a jó önéletrajz. Szily Nóra beszél az önismeret fontosságáról, dr. Zacher Gábor pedig a munkaalkoholizmusról és annak kezeléséről. Ingyenes idegen nyelvű állásinterjún, valamint szóbeli nyelvvizsgán is részt vehettek, hogy kipróbáljátok magatokat még az éles bevetések előtt.

A HVG oldala azoknak ajánlja leginkább a börzét, akik fontos kérdésnek tartják már diákéveik alatt a karrierépítés lehetőségét, vagy éppen már a diplomájukkal a kezükben szeretnék megvizsgálni a lehetőségeiket. Ugyanakkor azoknak is megéri kilátogatni, akik már tapasztaltak a munkájukban, és váltanának, vagy csak felmérnék lehetőségeiket, az aktuális munkaerő-piaci trendeket. Sőt az oldalon hasznos tippeket is olvashattok az álláskereséssel kapcsolatban, még az ajánlott viseletről is – férfiaknak öltöny-ing, nőknek kosztüm-blúz párosítást ajánljanak.

A belépés díjtalan, csak egy regisztrációdba kerül, amit ezen a felületen tehetsz meg.

Forrás: hvgallasborze.hu, eduline.hu

Kép: americanhungarianjournal.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]