Hamis nyelvvizsga – Találkozunk a bíróságon!

Bizony, most nagyon megüti a bokáját az, aki a nyelvtanulás helyett a csalást választotta. Diploma nincs nyelvvizsga bizonyítvány nélkül, ezt mindenki tudja, de azért mindennek van határa. Ezt pedig a bíróság is így gondolja. Itt olvashatjátok, mennyire is értenek egyet vele.

Bíróság elé rendeli mindazokat a Fővárosi Törvényszék, akik gyakorlatilag pénzért vásárolták meg nyelvvizsgájukat. A többszáz érintett szórólapokon és újsághirdetésekben szerezhetett tudomást a páratlan lehetőségről, amely szerint fizetésért cserébe garantáltan egy szép, új nyelvvizsga bizonyítvány ütheti a markukat. Az ellenérték persze személyre szabott volt – olvasható a Magyar Időkön -, 90-500 ezer magyar forintot adtak a lustaságért a lusták.
A november 25-én kezdődő büntetőpert Szegedi Gyöngyvér bírói tanácsa tárgyalja, az érintetteket bűnszervezetben elkövetett vesztegetéssel, befolyással üzérkedéssel és okirat-hamisítással vádolja az ügyészség. Sajnálatos tény, de a csalók között a rendőrség, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a honvédség, a katasztrófavédelem és a Budapesti Törvényszéken egyes (néhai) tagjai is szerepeltek. Az elbocsátottak száma nem is csekély: 57 rendőr és 10 pénzügyőr biztosan állását vesztette, amikor a nyomozókat egy Keleti Pályaudvarnál tengődő szórólap nyomra vezette.

Forrás és kép: www.edupress.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]