Versmondó sportolók

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezik a Vers a bajnokoktól estet, ahol közismert sportolók olimpiai, paralimpiai, világ-, Európa- és magyar bajnokok szavalják el kedvenc verseiket. Az esemény a budapesti Nemzeti Színház nagyszínpadán kerül megrendezésre november 5-én, csütörtökön, és nem érdemes kihagyni!

Tavaly november 13-án, a magyar nyelv napján rendezték meg először a Vers a bajnokoktól elnevezésű estet, mely nagy sikert aratott. A helyszínt akkor is a budapesti Nemzeti Színház biztosította, ahol Bóta Kinga kajakozó, Bácsi Péter birkózó, Monspart Sarolta tájfutó, Vári Attila vízilabdázó, Kovács Antal cselgáncsozó, Cseh László úszó, Mohamed Aida vívó, Szávay Ágnes teniszező, Balzsay Károly ökölvívó, és Mezei Gergő szervátültetett atléta léptek színpadra kedvenc verseikkel. Idén is bővelkedik az előadói gárda híres magyar sportolókban; az est folyamán verset szaval többek között Balogh Gábor öttusázó, Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok úszó, Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Czene Attila úszó, Módos Péter birkózó, Kőbán Rita kajakozó. A műsorvezetők idén Kovács Kokó István ökölvívó és Mohay Tamás sportriporter lesznek.
A Seres Tamás által rendezett est célja, hogy megmutassa, a költészet és a sport jól megfér egymás mellett a sportolók életében is. A rendezvényen a sportolók mellett színpadra lépnek a Nemzeti Színház művészei is: Olt Tamás, Bakos – Kiss Gábor és Tompos Kátya.

forrás: inforadio.hu, nemzetiszinhaz.hu
kép: skyword.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]