Keresztféléves képzések azoknak is, akiknek nem sikerült a bejutás ősszel

Most nem kell egy egész évet várniuk azoknak, akik esetleg lemaradtak a szeptemberben induló főiskolai képzésekről, ugyanis már februárban lehetőségük adódik beülni az iskolapadba. A Budapesti Metropolitan Főiskola azoknak is indít 2016 februárjában keresztféléves képzést, akik most kezdenék el felsőfokú tanulmányaikat, vagy éppen akik kipróbálnának egy újabb szakot, illetve természetesen azoknak, akik februártól kezdenék meg mesterképzésüket. Jelentkezni november 15-ig van lehetőség.

A főiskola képzésein alapszakon, felsőoktatási szakképzésen és mesterszakon, államilag finanszírozott és költségtérítéses finanszírozási formában, valamint nappali és levelező munkarendben is tanulhatnak a felvett diákok februártól. Újdonság, hogy idén először lehet jelentkezni keresztféléves Pénzügy és Számvitel alapszakra, illetve a jelentkezőket számos angol nyelvű képzés is várja, mint például a Turizmus-vendéglátás, a Kereskedelem és Marketing vagy a Gazdálkodási és menedzsment szak. Emellett aki az intézmény által meghirdetett keresztféléves szakok közül rokonképzésre jelentkezik, lehetőséget kap arra, hogy a felvételi vizsgán nyújtott teljesítményét értékeljék, a hozott pontszámai helyett. Nem kell aggódni, különbség az ősszel induló és a keresztféléves képzés között csupán a kezdés és a befejezés dátuma, vagyis tartalmában pontosan megegyezik a két képzés, így semmivel sem kap kevesebbet az, aki most jelentkezik!

A Budapesti Metropolitan Főiskola tavaly megkapta a legnépszerűbb felsőoktatási intézmény címet, mind a mesterképzéseket és mind a keresztféléves alapszakokat tekintve. Akik jelentkezni szeretnének az intézmény gyakorlatorientált képzéseire, azoknak 2015. október 27-én lehetőségük van ellátogatni a meghirdetett keresztféléves nyílt napra, ahol bővebb információt kaphatnak az induló képzésekről. Valamint jelentkezésüket a Felvi honlapján keresztül – kizárólag online – egészen 2015. november 15-ig leadhatják. A ponthatárok kihirdetésére előreláthatólag 2016. január közepéig kell várni.

Forrás: edupress.hu
Kép forrása: dailynewshungary.com

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]