ELTE a nagy falon túl

Ha Pekingig utazol, akkor sem kell hiányolnod szeretett egyetemünket! Ugyanis október 24-én ELTE Központ nyílik Pekingben, a Beijing Foreign Studies Universityn. A központ elsődleges célja növelni az egyetem ismeretségét Kínában, továbbá, hogy kiépüljenek és fejlődjenek az oktatási és tudományos együttműködések. Az időzítés igen kiváló, ugyanis Shanghajban is az oktatás kerül a középpontba: október 30-án rendezik meg a rangos Sanghaji Oktatási Kiállítást, amelyen szintén elérhetőek lesznek az ELTE tájékoztatói.

Jegyes-Tóth Krisztina az ELTE kommunikációs igazgatója kiemelte, az utóbbi években az Eötvös Loránd Tudományegyetem több, Európán kívüli területen is erősítette nemzetközi kapcsolatait. A sikeres együttműködés érdekében Mezey Barna és az általa vezetett delegáció meglátogatja a Tshingua Universityt, valamint Sanghaj két kiemelkedő egyetemét, a Fudan Universityt és az East China Normal Universityt.

Az ELTE Bartók Béla Énekkara és az Egyetemi Koncertzenekar is több, mint 80 fővel képviselteti magát az egyetem e fontos eseményén. Először a pekingi ELTE Központ megnyitásán, majd a pekingi zeneakadémián, végül a Shanghai Foreign Studies Universityn lépnek fel. A műsorban felcsendülnek többek között Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei.

Az ELTE hallgatói szervezetei szintén október végén részt vesznek a Peking által szervezett, Nemzetközi Ifjúsági Szervezetek Fóruma és Peking testvérvárosainak ifjúsági tábora programon, ugyanis Budapest is Peking testvérvárosa. A rendezvényen az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat (EHÖK) és a külföldi hallgatókért felelős ESN ELTE is képviselteti magát. A fórum a hallgatói szervezetek megismerése mellett a jogrendszer felépítése és a városirányítás, az ifjúsági jogok védelme és a bűnmegelőzés, valamint az ifjúsági jogszabályok és az ifjúságpolitika témaköreire fókuszál.

forrás: edupress.hu

kép: innen

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]