Helyreállhat a rend a félév végéig a Testnevelési Egyetemen

Az őszi félév végéig rendeződni látszanak a múlt héten súlyos veszteséget szenvedett Testnevelési Egyetem legalapvetőbb oktatási problémái. Az egyetemhez több felajánlás is érkezett a mielőbbi helyreállítás elősegítésére.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, leégett a Testnevelési Egyetem sportcsarnoka, mellyel hatalmas anyagi és eszmei károkat szenvedett a felsőoktatási intézmény. Mindezen túl a félév menetében is nehézségeket okozott a tűzeset, hiszen számos órát ebben a csarnokban tartottak.

Mindazonáltal Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere azt a felajánlást tette, hogy a közeli MOM Sportközpontban jövő szeptemberig, heti négy napon át, heti összesen 25 órában az önkormányzat helyet biztosít a Testnevelési Egyetem óráinak megtartásához. Ezen túl a közeli ELTE Tanítóképző Karon a nagyelőadói termet is az egyetem használatára tudják bocsátani.

Mocsai Lajos, az egyetem rektora úgy nyilatkozott a Népszabadságnak, hogy az őszi szemeszter végéig 99%-ban rendeződni látszik az egyetem oktatási rendje. A hallgatók csütörtökön kapnak írásos tájékoztatást a továbbiakról.

Korábban a kormány az egyetem korszerűsítését tervezte, de a tűzeset miatt a már elkészült terveket át kell dolgozni. A rektor szerint a kormány pozitívan kezeli a korszerűsítés ügyét, hogy a Testnevelési Egyetem folytathassa a nemzetközileg elismert munkáját a sport, az oktatás és a kutatás területén is. Az intézmény az év hátralevő részében jótékonysági bálokat is szervez, valamint egy számlaszámot is létrehoztak, ahová további pénzadományokat lehet utalni a mielőbbi helyreállítás elősegítéséért.

Forrás: eduline.hu, tf.hu

Kép forrása: 24.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]