Ezen a nyáron is lesz diákmunka program!

Ezen a nyáron is meghirdeti a Nyári diákmunka programot a Nemzetgazdasági Minisztérium, amelynek támogatási kerete 1,5 milliárd forint. A program keretében 16-25 év közötti diákok kaphatnak a helyi önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél munkalehetőséget.

Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter elmondta, a diákmunka program már diákkorban szeretné elősegíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is.
Azok a nappali tagozatos diákok vehetnék részt a programban, akik támogatás kezdő időpontjában (július 1-jén) már betöltötték a 16. életévüket, befejezésekor (augusztus 31-én) pedig még nem múltak el 25 évesek. Idén nagyjából 20 ezer diák számára biztosíthatnak munkát.
A százszázalékos támogatás legfeljebb két hónapra adható, július 1. és augusztus 31. között, maximum napi hat órás időtartamra. A támogatás a minimálbér, illetve a garantált bérminimum időarányos részének felel meg, így a szakképzettek esetében 91 500 forint, a szakképzettséggel nem rendelkezők esetében 78 750 forint lehet személyenként és havonta. A diákok június 22-től regisztrálhatnak az illetékes járási hivatal foglalkoztatási főosztályán, az önkormányzatoknak pedig a járási hivatalokhoz kell benyújtani munkaerőigényüket.

Kép: popcorn.blogin.hu
Forrás: www.kormany.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]