Mi kell a mesterképzéshez?

Elsősorban egy alapszakos diploma. De mi az, amire ezen felül szükségetek van? Most elolvashatjátok a legfontosabb tudnivalókat.

Amennyiben olyan alapszakot végeztetek, amely teljes kreditértékkel beszámítható mesterszakon, akkor a sikeres felvételi után a tanterv szerinti tárgyakon kívül mást nem kell majd elvégeznetek.
Amennyiben más alapképzésen diplomáztatok, akkor külön kreditelismertetési eljárást kell indítanotok, a hiányzó kurzusokat pedig a mesterképzés ideje alatt kell elvégezni.
Például a kommunikáció és médiatudomány mesterszakon teljes kreditértékkel beszámítható a kommunikáció- és médiatudomány alapképzési szak, valamint főiskolai szintű kommunikáció szak. Aki viszont nem ezen szakok egyikére járt, annak a mesterképzésre való bekerüléshez legalább 30 kredit értékű társadalomtudományi, kommunikáció- és médiatudományi ismeret kell választania.
A bekerülés feltétele a középfokú komplex nyelvvizsga. A tanszékek kérhetnek szaknyelvi vizsgát is, vagy kiköthetik, hogy a jelentkezőknek egy meghatározott nyelvből kell nyelvvizsgával rendelkezniük.
A mesterszakos felvételin legfeljebb száz pontot szerezhettek, amely a szóbeli és/vagy írásbeli felvételin szerzett, illetve a korábbi eredményekért kapott pontokból áll össze. A felvételin a minimum ponthatár ötven, tehát akik ennél kevesebb pontot értek el, azokat egyik egyetemre vagy főiskolára sem veszik fel.

Forrás: eduline.hu
Kép: divany.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]