Gyorsabb lett a vasúti közlekedés

Örülhetnek az ingázó egyetemisták: vasárnaptól változott a vasúti menetrend, amely több, a hallgatók által sűrűn használt vonalat is kedvezően érint.

A MÁV korábbi tájékoztatása szerint a Hosszúlépés nevű vonat Budapest és Sátoraljaújhely között a tanulmányi időszakban pénteken, visszafelé pedig vasárnap 24, illetve 35 perccel rövidebb menetidővel közlekedik, ezzel elsősorban a fővárosban tanulóknak téve gyorsabbá a közlekedést.

Budapest és Baja között fél órával csökken a menetidő, és kényelmesebb lesz az utazás is: a légkondicionált, alacsonypadlós Desiro motorvonatokból álló expressz vonatok két és fél óra alatt teszik meg az utat.

Budapest elővárosában a tavaly bevezetett, Kőbánya-Kispest-Kelenföld-Székesfehérvár között közlekedő G43-as gyorsított személyvonat mellett S36-os jelzéssel Kőbánya-Kispest és Tárnok között is átlós viszonylatot alakítottak ki. Kőbánya-Kispest és Kelenföld között így az eddigi egy óra helyett már félóránként indul közvetlen járat.

Szeged és Budapest között december 14-től már naponta tizenhat InterCity vonatpár közlekedik. A Budapest-Pécs vasútvonalon – az első Dombóvárról induló és az utolsó Dombóvárra érkező vonat kivételével, amelyek az elővárosban csak Érd-felsőn és Kelenföldön állnak meg – változatlanul ütemes rendben, de Budapest-Pusztaszabolcs-Dombóvár, valamint Dombóvár-Pécs viszonylatban közlekednek a személyvonatok.

A fővárosban tanuló pécsi diákoknak a tanév során péntekenként Budapestről Pécsre, vasárnaponként pedig Pécsről Budapestre biztosít gyors eljutási lehetőséget a Zsolnay InterCity. A vonat Budapest és Dombóvár között a Rippl-Rónai IC vonattal együtt közlekedik.

Az érvényes menetrendről részletes tájékoztatás található a www.mav-start.hu honlapon és információt lehet kérni a MÁVDIREKT 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán is.

 

Forrás: eduline.hu

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]