Ilyen volt a 2014-es POP

Csütörtök este végre minden felvételiző megkönnyebbült, véget ért az a hosszú idő, amely során a leendő egyetemisták izgulva várták, vajon bejutnak-e az áhított szakra. Az ELTE Online a budapesti POP partin ünnepelt az ELTE-re felvételt nyert gólyákkal.

A biztonságra hivatkozva szigorú házirendet tartattak be a helyszínre érkezőkkel. Már a sporttelep közelében is jó néhány polgárőr rótta az utcákat, a bejáratnál pedig kifejezetten sok „biztonsági őr” ügyelt a szabályok betartására, és csapott le különösen azokra, akik a 40 fokos hőség miatt egy palack vízzel merészeltek volna belépni a Dr. Koltai Jenő sportcentrum területére.

Bár a programok már délután 3-kor elkezdődtek, 5-6 óra körül sem volt nagy nyüzsgés a tűző napon a színpad előtt. Ezzel szemben az árnyékos, ámbár igencsak fülledt sátrakban tartott programok nagy népszerűségnek örvendtek. A Felvi Fórum nevű sátorban már délután 4-kor lekuporogtak a babzsákokra a tudásszomjat oltani vágyó, vagy a jövőbeli kihívásoktól aggódó illetve előre tervező felvételizők, és a ponthatárok nyilvánosságra hozatalához közeledve egyre csak nőtt a számuk. A különböző témákhoz értő meghívott vendégek sok-sok tanáccsal látták el az érdeklődőket a nyelvtanulástól kezdve a főiskolák és egyetemek pénzügyi vonzatain át egészen a tanulási fortélyokig. Természetesen jó néhány tipp is elhangzott arról, hogyan használjuk ki egyetemi éveinket – erről hamarosan olvashattok.

Az egyetemek és a főiskolák mellett több cég és szervezet is kitelepítette standjait a Pont Ott Partira. Többek között ott volt a Diákhitel, a Bomba és a Stabilo; utóbbiaknál rendületlenül matricázták a lemosható tetoválásokért sorban álló fiatalokat. Ha már egy sporttelepen rendezték meg az eseményt, a kilátogatók kipróbálhatták a segwayt és falat, valamint sörösrekeszt mászhattak.

A Nagyszínpadon Hajdú Balázs és Janklovics Péter dumaszínházas humoristák előadása, valamint a Gypo Circus és ColorStar koncertje után este 8 órakor elkezdtek záporozni az sms-ek, míg a kivetítőn és a Felvi oldalán végre elérhetővé váltak a 2014-es alap-, mester- és osztatlan képzésekre vonatkozó felvételi ponthatárok. Néhány szakon horrorisztikusan magas pontszámot kellett elérni a felvételhez, ezekről itt olvashattok.  Az ELTE-re összesen 8600-an nyertek felvételt, gratulálunk mindenkinek!

A felvételi sikerességéért való izgalmak csillapodása után a Junkies koncertjén tombolhattak a felvételit éppen letudó gólyák.

Az események készült képeinket ebben a fotógalériában találjátok.

[sam id="10" name="mnb2" codes="false"]